Koreli Turist, Mavi Yengecin Tadını Unutamadı

Mustafa SARIİPEK/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın gözde tatil ilçelerinden Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'nde lezzetiyle ünlenen mavi yengeç, müdavimlerinin dışında, ilk kez deneyen tatilcilerin de akıllarında yer ediyor. Deniz kültürüne sahip...

02 Kasım 2014 Pazar 10:59
Koreli Turist, Mavi Yengecin Tadını Unutamadı






Mustafa SARIİPEK/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın gözde tatil ilçelerinden Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'nde lezzetiyle ünlenen mavi yengeç, müdavimlerinin dışında, ilk kez deneyen tatilcilerin de akıllarında yer ediyor. Deniz kültürüne sahip bir yarımada ülkesinden ilçeye tatile gelen Güney Koreli iki kadın turist, ilk defa tükettikleri mavi yengecin lezzetini yere göğe sığdıramadı.
Dalyan Kanalı ile denizle akarsuyun birleştiği lagünlerde yaşayan ve adını kıskaçlarındaki mavi renkten alan yengeçler, gözde yiyecekler arasına kısa sürede ismini yazdırdı. Anavatanı Kuzey Amerika olan, Türkiye'de Ege ve Akdeniz kıyılarında özellikle İztuzu Plajı'nın göl tarafı ile Alagöl bölgelerinde yoğun görülen mavi yengeç, protein zenginliği ve lezzetiyle son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin vazgeçemediği bir yiyecek haline geldi.
Deniz kültürüne sahip bir yarımada ülkesinden ilçeye gelen Güney Koreli iki kadın turist de ilk kez yedikleri mavi yengecin lezzetine hayran kaldı.

Arkadaşlarının ısrarı üzerine Dalyan'a tatile geldiklerini belirten Hyejin Yoon, "Daha önce de Türkiye'de bazı turlara katıldım. Ama içlerinden Dalyan'ı çok beğendim. Burada değişik yerleri gezme imkanım oldu. Caretta Caretta'ların yaşam hikayelerini zaten okumuştum. En fazla etkileyeni İztuzu Plajında önemli miktarda yuva yapmaları ve üremeleri oldu. Misafirperver Türklerle arkadaş olmak çok hoş. Balık güzel, Türk yemek ve mezelerini de çok sevdik ama mavi yengeçin lezzeti anlatılamaz derecede güzel. Çok beğendik. Gerçekten çok güzel bir tadı var. Bundan sonra tatil turlarımıza mutlaka Dalyan'ı da dahil etmeyi düşünüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.