Körfez Köprüsü'nde mühendis ve işçilerin çalışacağı geçici yürüyüş yolu montajı başladı

İSTANBUL-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, iki yaka arasında mühendis ve işçilerin çalışacağı geçici yürüyüş bantları da döşenmeye başlandı....

07 Mart 2015 Cumartesi 10:47
Körfez Köprüsü'nde mühendis ve işçilerin çalışacağı geçici yürüyüş yolu montajı başladı






İSTANBUL-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, iki yaka arasında mühendis ve işçilerin çalışacağı geçici yürüyüş bantları da döşenmeye başlandı. Yarıdan fazlası tamamlanan yürüyüş bandı ile iki yaka arasındaki birleşme belirgin olarak ortaya çıktı.
Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'ndeki Dil Burnu ile Yalova'nın Altınova İlçesi'ndeki Hersek Burnu arasında yaptırılan köprü ayakları arasında, üzerinden araçların geçeceği tabliyeleri taşıyacak ana kabloların montajında kullanılacak kılavuz kabloların çekimine Ocak ayında başlandı. Çalışmalar, bölgeyi etkileyen şiddetli fırtına ve kar yağışı nedeniyle zaman zaman aksadı. Programda kısa gecikme olmasına rağmen, bu işi yapacak mühendis ve işçilerin yürüyeceği geçici yürüyüş bandının bir bölümü tamamlandı. İki yaka arasındaki birleşme ilk kez belirgin bir şekilde ortaya çıkmaya başladı.  
Yıl sonunda tamamlandığında dünyanın 4'üncü büyük asma köprüsü olacak Körfez Köprüsü'nde, 254 metre yüksekliğindeki kulelerin montajı yıl sonunda tamamlanmıştı. Köprüde diğer bir aşama olan, üzerinden araçların geçeceği ana tabliyelerin yerleştirileceği ana kabloların çekiminde kullanılacak kılavuz kabloların çekimi de Şubat ayı içinde bitmişti. Kısa süre önce 'Kedi yolu' olarak adlandırılan geçici yürüyüş yolunun çalışması başlatıldı. Mühendis ve işçiler, bu yolun tamamlanması ardından tabliyeleri taşıyacak ana kabloları çekecek. Daha önce Mayıs ayı sonuna kadar tabliyelerin yerleştirilmesinin tamamlanması planlanmasına rağmen, özellikle Ocak ve Şubat aylarındaki ağır kış koşullarından kaynaklanan gecikme nedeniyle programın biraz uzuyabileceği belirtildi.
Körfez Köprüsü yıl sonunda tamamlandığında, 3 gidiş ve 3 geliş toplam 6 şeritle hizmet verecek. Ayrıca, 'Dünyanın 4'üncü büyük asma köprüsü' ünvanını alacak. Köprü ve otoyol projesi tamamlandığında İstanbul-İzmir yolculuğunu 3.5 saate, Gebze-Orhangazi yolunu da 20 dakikaya indirmiş olacak.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.