Köydeki Cemevinde Aşure Günü

YOZGAT, () - YOZGAT merkeze bağlı Köçekkömü Köyü'nde bulunan cemevinde Muharrem ayı nedeniyle aşure günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Yozgat Vali Yardımcısı Adnan Daldal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, İl Emniyet Müdürü...

09 Kasım 2014 Pazar 11:53
Köydeki Cemevinde Aşure Günü






YOZGAT, () - YOZGAT merkeze bağlı Köçekkömü Köyü'nde bulunan cemevinde Muharrem ayı nedeniyle aşure günü etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe Yozgat Vali Yardımcısı Adnan Daldal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, İl Emniyet Müdürü Sami Akpınar ile birlikte çok sayıda davetlilerle alevi kökenli vatandaşlar katıldı. Yozgat Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Adaş, Alevilerin 12 gün boyunca tuttukları orucun ardından 2 gün de tövbe orucu tuttuklarını hatırlattı. Adaş, "Bugün kurbanımızı kesip, pilav ve aşure günümüzü kutluyoruz. Alevi inancının özünün gerçeğini Hz. Peygamber ve onun soyundan gelenler, onun yolunu sürenler, bu yolda bütün gönülleri ile aşkla hem muhabbetlerinde, hem inançlarında, hem de dik duruşlarında onun yolundan hiçbir zaman dönmemişler. Onun için Aleviler her kelimede, her zikirde 'Hak Muhammed Ali' aşkı ile gönlümüzü, yüreğimizi, vefamızı ortaya koyarız. O lokmaları aşk ile pişirir, ortaya getiririz, her derde deva, her gönülde aşk olması için akıtırız. Hiçbir zaman kini, nefreti ortaya koymayız" dedi.

Daha sonra semah gösterisinden ardından hazırlanan aşure ve kesilen kurbanların etinden hazırlanan bulgur pilavı katılımcılara dağıtıldı. Kurban ve aşure günü etkinliğine katılımın fazla olması nedeniyle davetlilerin bir bölümü etkinliği Cemevi'nin bahçesinden takip etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.