Koyunlar Mavi Dil Hastalığından Telef Oldu (2)

KULA'DA KARANTİNA UYGULAMASI Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde bir mahallede 17 koyunun mavi dil hastalığından telef olması üzerine Kula İlçesi'nde karantina uygulaması başlatıldı. Kula İlçe Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce...

01 Kasım 2014 Cumartesi 12:54
Koyunlar Mavi Dil Hastalığından Telef Oldu (2)






KULA'DA KARANTİNA UYGULAMASI
Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde bir mahallede 17 koyunun mavi dil hastalığından telef olması üzerine Kula İlçesi'nde karantina uygulaması başlatıldı. Kula İlçe Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada; Alaşehir, Selendi gibi ilçelerinde hayvanlarda mavi dil hastalığı teşhisi konulması üzerine Kula'da yetiştirilen hayvanlara da bulaşma riskinin bulunması nedeniyle ilçe genelinde karantina uygulamasının başlatıldığı duyuruldu.
"İKİNCİ EMRE KADAR KARANTİNA UYGULANACAKTIR"
Çeşitli önlemler alındığını belirten Kula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Atakan Bedez, "Öncelikle hastalık görülen çevre ilçelerden, Kula'ya giriş çıkışlar yasaklanmıştır. İkinci emre kadar karantina uygulanacaktır. İlçemiz mahallelerinde mavi dil hastalığı hakkında bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir. Mavi dil hastalığına karşı aşılama serbest çalışan veteriner hekimler tarafından yapılmakta ve ilaçları oralardan temin edilmektedir. Gebe ve hastalık bulaşmış hayvanlara aşılama yapılmamaktadır. Hastalık genel olarak küçükbaş hayvanlarda görülmektedir. Karantina nedeniyle her hafta hayvan satışının yapıldığı İlçe Hayvan Pazarı, karantina boyunca kapanmıştır" dedi.


FOTOĞRAF

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.