Kritik YAŞ öncesi iki istifa

Kritik YAŞ öncesi bir son dakika haberi geldi.. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar ve EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu istifa etti.

28 Temmuz 2016 Perşembe 11:06
Kritik YAŞ öncesi iki istifa






Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar ve EDOK (Eğitim ve Doktrin Komutanlığı) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa ettiği belirtildi.

Orgeneraller Başoğlu ile Uyar, bugün YAŞ toplantısına katılacak isimler arasındaydı...

YAŞ BUGÜN TOPLANIYOR

Yüksek Askeri Şura, bugün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ilk kez Genelkurmay yerine Çankaya Köşkü'nde saat 11.00'de toplanacak.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık toplantıya ilk kez katılacak. Toplantının gündeminde, TSK'daki terfi ve atamaların yanı sıra askeri darbe girişimi olacak.


Darbe girişiminin ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle GATA'da tedavi altına alınan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yerine toplantıya Jandarma Genel Komutan vekili Korgeneral İbrahim Yaşar'ın katılması öngörülüyor.

Toplantıda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele olacak.

YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk, darbe girişimi dolayısıyla açılan soruşturma kapsamında tutuklanması nedeniyle toplantıya katılmayacak. Yine aynı sebeple tutuklu olan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yerine 2. Ordu Komutan vekili Korgeneral İsmail Metin Temel toplantıda yer alacak. 
Darbe girişiminin ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle GATA'da tedavi altına alınan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin de şura toplantısına katılamaması gündemde. Tedavisi süren Mendi'nin yerine toplantıya Jandarma Genel Komutan vekili Korgeneral İbrahim Yaşar'ın katılması öngörülüyor. Böylelikle Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarındaki orgeneral ve oramirallerin katıldığı Yüksek Askeri Şura toplantısında iki korgeneral yer alacak.

Yüksek Askeri Şura toplantısı kapsamında yürütülen çalışmalar, bugüne kadar 3 günde tamamlanıyordu. Başbakan Yıldırım, çalışmaların bu yıl bir günde tamamlanacağını açıkladı. Bu kapsamda, çalışmaların bir gün içinde tamamlanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Son Güncelleme: 28.07.2016 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.