KÜÇÜK ALİ'NİN PROTEZ KOL MUTLULUĞU

ANTALYA'da arkadaşları alay ettiği için okula gitmek istemeyen doğuştan tek kolu olmayan 9 yaşındaki Ali Şahin'in protez kol hayali, sosyal medyada sayesinde gerçekleşti. Facebook'ta 'Sosyal Sorumluluk Projesi Gönüllüleri' adlı bir sayfa...

20 Aralık 2014 Cumartesi 12:08
KÜÇÜK ALİ'NİN PROTEZ KOL MUTLULUĞU






ANTALYA'da arkadaşları alay ettiği için okula gitmek istemeyen doğuştan tek kolu olmayan 9 yaşındaki Ali Şahin'in protez kol hayali, sosyal medyada sayesinde gerçekleşti.
Facebook'ta 'Sosyal Sorumluluk Projesi Gönüllüleri' adlı bir sayfa açan ve bugüne kadar çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaşan Doğan Elden, Ali Şahin'in de hayallerinin gerçekleşmesine öncülük etti. Hayırsever işadamı Şenol Çimen'in devreye girmesi ile Gülgün- Nihat Ömür İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Ali'ye protez kol takıldı.
ELEKTRONİK KOL İÇİN ZAMAN GEREKLİ
Küçük Ali Şahin'e protez kolunu takan medical firması sahibi Protez ve Ortez Teknisyeni Caner Özcan, Ali'ye en uygun protez kolun takıldığını belirterek, şöyle dedi:
"Dirsek altı kol protezi pasif bir el. Elin açma ve kapama yeteneği yok. Ancak, diğer uzvun ağırlığını desteklemek ve koldaki zayıflamayı ortadan kaldırmak için önemli bir protez. İlerleyen zamanlarda kas hareketleri ile çalışacak elektronik protez takılabilir. Bunu için Ali'ni gelişimini tamamlaması gerekiyor." 
"GÖZYAŞLARIMI İÇİME GÖMÜYORUM"
Ali Şahin'e protez kolun takılması için öncülük eden Doğan Elden ise bugün Ali'nin yüzünü güldürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Allah, bütün çocukların yüzünü güldürsün. Bugün medya vasıtası ile hayırsever işadamı Şenol Çimen beye ulaştık. Ali'mizin kolu böylece takılmış oldu. Duygu nasıl anlatılır bilmiyorum ama bugün mutluluktan dolayı gözyaşlarımı içime gömüyorum. Bu mutluluğu Allah herkese yaşatsın."
ANNENİN BÜYÜK MUTLULUĞU
Çocuğunun uzun bir aradan sonra böyle içten güldüğüne tanıklık ettiğini söyleyen anne Hediye Şahin ise kendilerine yardım eden ve yardım edilmesine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Anne Şahin, “Çok mutluyum. Mutluluktan bir şey diyemiyorum" dedi.
SARI-KIRMIZI RENKLİ YAPAY KUŞ HEDİYE ETTİ
Ali Şahin ise, artık okulda kimsenin kendisi ile dalga geçmeyeceğine vurgu yaparak, "Çok mutluyum. Ağabeylerime teşekkür ediyorum" diyerek kendisine protez kol taktıran işadamı Şenol Çimen'e Galatasaray'ın sarı-kırmızı renklerini taşıyan el yapımı kuş hediye etti.  Ali Şahin'in 8 yaşındaki kardeşi Volkan Şahin de ağabeyine sarılarak mutluluğunu dile getirdi.
Hayırsever işadamı Şenol Çimen ise, konuşmak istemediğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.