Kulaçlar kadına şiddeti protesto için atıldı

Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), () - MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen yüzme maratonunda kulaçlar, kadına yönelik şiddete dikkat çekip tepki göstermek amacıyla atıldı. Ülkenin ilk ve tek Açık Deniz Kış Yüzme...

28 Şubat 2015 Cumartesi 18:45
Kulaçlar kadına şiddeti protesto için atıldı






Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), () - MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen yüzme maratonunda kulaçlar, kadına yönelik şiddete dikkat çekip tepki göstermek amacıyla atıldı.
Ülkenin ilk ve tek Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi, Muğla Ticaret Odası, Marmaris Deniz Ticaret Odası ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla Kumluk Plajında gerçekleştirildi. Maratona 191'i erkek, 59'u kadın 250 sporcu yarıştı. Kumluk Plajı ile Fener Adası arasındaki 5 bin metrelik parkurun güzergahı, hava koşulları nedeniyle değiştirildi. 17'si kadın, 78'i erkek 95 yüzücü, Fener Adası yerine sahile yakın yerleştirilen dubaların çevresinde iki tur attı. Kısa parkurda ise bir değişiklik olmazken; 42'si kadın, 113'ü erkek yüzücü, Kumluk plajı ile beton iskele arasındaki 1500 metrelik güzergahta mücadele etti.
Hava sıcaklığının 16 derece, deniz suyu sıcaklığının 17 derece olduğu Kumluk'ta kulaç atan yüzücüler bitiş noktasında bal ve harnup pekmezi ikram edilerek karşılandı. Maraton sonunda uzun parkur 5 bin metre erkeklerde; Reşit Yıldız bininci, Fuat Ergezen ikinci ve İrfan Hattatoğlu üçüncü oldu. Kadınlarda ise sadece iki yüzücü parkuru tamamlarken Julie Upmeyer birinci, Kleopatra Stogıannıdou ikinci oldu.
1500 metrelik kısa parkur erkeklerde Arda Tümer birinci, Tahsin Saraç ikinci, Celal Altunbaş üçüncülüğü kazandı. Kadınlar kısa parkurda Gülşah Özkan birinci, Gülçin Deniz ikinci, Banu Belkıs Aş üçüncü oldu.
Organizasyon komitesi adına açıklama yapan Levent Özberk, "Bu yıl maratonumuzun ana teması, her geçen yıl giderek artan ve son aylarda ürkütücü boyuta ulaşan, kadınlara yönelik şiddet olaylarına tepkimizi göstermek amacıyla 'Kadına Şiddete Hayır' olarak belirlendi" dedi.

FOTOĞRAFLI

 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.