Kumar Hesaplaşmasında İki Sanığa 14'er Yıl Hapis

İZMİR'in Alsancak semtinde kumar oynatma meselesi yüzünden çıkan tartışmada, Esat Beşok ile İdris Turşak'ın ölümü, iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, tutuklu sanıklar Hakan Ulubel...

03 Kasım 2014 Pazartesi 16:18
Kumar Hesaplaşmasında İki Sanığa 14'er Yıl Hapis






İZMİR'in Alsancak semtinde kumar oynatma meselesi yüzünden çıkan tartışmada, Esat Beşok ile İdris Turşak'ın ölümü, iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, tutuklu sanıklar Hakan Ulubel ve Yasin Coşkun'u 14'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Bugüne kadar yakalanamayan sanık Hüseyin Seven'in dosyasını ise ayırdı.
Davaya konu kavga, geçen yıl şubat ayında, Alsancak Meksika Sokağı'nda meydana geldi. Suç örgütü lideri olmak ve cinayete azmettirmekten cezaevinde hükümlü olan Erol Beşok'un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile Pasaport semtinde restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, iddiaya göre, cumartesi günleri düzenlenen kumar organizasyonlarının çakışması dolayısıyla karşı karşıya geldi. Suç tarihinden bir süre öncesinden itibaren İdris Turşak, kendi yerinde çarşamba ve pazar günleri dışında da kumar oynattı veya kumar oynamak üzere gün yapmaları için kendi iş yerini başkalarına tahsis etti. Turşak'ın özellikle cumartesi günleri kumar oynattığını öğrenen Beşok, bu durumdan rahatsız oldu. İddianamede, bu durumunun konuşulması için Turşak ve Beşok'un bir araya geldiği, tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğü, Turşak'ın olay yerinde, Beşok'un hastanede 17 gün sonra hayatını kaybettiği belirtildi. Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede tutuklanan Beşok'un adamı Yasin Coşkun, arkadaşı Halil Emre, Hakan Ulubel ile İdris Turşak'ın şoförü İsmet Ertürk Tarı ile hakında yakalama kararı bulunan Hüseyin Seven için 'kasten insan öldürme', 'kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde silahla kasten yaralama' ve 'ruhsatsız tabanca taşıma' suçlarından müebbet ve 12'şer yıl hapis cezası istedi. Halil Emre ile İsmet Ertürk Tarı, dava devam ederken tahliye edildi.
Bugün yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan Yasin Coşkun ile Hakan Ulubel ve tutuksuz yargılanan sanıklar ile tarafların avukatları katıldı.Cumhuriyet Savcısı iki sanığın tutukluluk halinin devamına ve belirtilen maddelerden cezalandırılmasın talep etti. Mahkeme heyeti, tarafların mütalaya karşı diyeceklerinin alınmasının ardından kısa bir ara verdi. Aranın ardından mahkeme, tutuklu sanıklar Hakan Ulubel ve Yasin Coşkun'u öldürme olaylarından dolayı önce müebbet, ardından, olayı kimin başlattığı tespit edilmediğinden, sanıkların ağır tahrik hükümleri altında kalarak müsnet suçu işlediklerinden cezalarını 12'şer yıla düşürdü. Mahkeme ayrıca iki sanığı ruhsatsız silah taşımak suçundan 2'şer yıl hapis ve 1200'er lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, bugüne kadar yakalanamayan sanık Hüseyin Sever'in dosyasını ayırıp, tutuksuz yargılanan iki sanığın da beraatine karar verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.