Kuyu suyu bir ilçeyi hastanelik etti: 45 kişi zehirlendi

Elbistan'da şebeke suyundan zehirlenenlerin sayısı 45 bine ulaştı. Bakanlık bölgede yeni zehirlenmelere karşı yerel yönetimlerle önlem alıyor..

31 Ağustos 2016 Çarşamba 22:43
Kuyu suyu bir ilçeyi hastanelik etti: 45 kişi zehirlendi






Kuyu suyu bir ilçeyi hastanelik etti: 45 kişi zehirlendi

Elbistan'da içme suyuna karışan virüs ilçeyi hastanelik etti. Norovirüs yüzünden 45 kişi zehirlendi. Kahramanmaraş ve çevresindeki sağlık kurumları, norovirüsle mücadele için Elbistan'a destek veriyor. Ceyhan Nehri'nden bölgedeki kuyulara yönelik sızmanın salgını daha ileri boyutlara taşıdığı ifade ediliyor.

VATANDAŞLAR 4 GÜNDÜR HASTANELERE AKIN ETTİ

Elbistan'da Ceyhan Nehri'nden şehir şebekesine su sağlayan keson olarak bilinen kuyulara norovirüs bulaşmasından dolayı baş dönmesi, yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvuranların sayısı 45 bini buldu.

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, salgının 5 gündür sürdüğü Elbistan'da incelemelerde bulundu. Hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Opr. Dr. Yancar, şunları söyledi:
"Hasta sayısı bugün itibariyle 45 bin kişiye ulaşmış, yaklaşık 30 bine yakın hastanın tedavisi Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı hastanelerde gerçekleştirilmiştir.

İçme suyu kaynaklı olan salgının geniş kitleleri etkilemesi personel ve ilaç takviyesini gerektirmiş; ilaç, serum ve malzeme eksiği yaşanmaması için eczaneler seferber edilmiş, il dışından da çok sayıda serum, ilaç, serum askısı gibi sağlık malzemesi transferi yapılmıştır.

Bölgeye bugün itibariyle il içinden 21 hekim ve 93 sağlık personeli, il dışından da 50 hekim ve 52 sağlık personeli görevlendirilmiştir.

Bakanlığımız tıbbi malzeme ve insan kaynağı olarak tüm imkanlarını seferber etmiştir."

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.