Kuyumcudan Hırsızlık Güvenlik Kameralarına Takıldı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde müşteri gibi girdikleri kuyumcu dükkanından, işyeri sahibinin eşinin dalgınlığından yararlanarak 10 altın zincir kolyeyi çalan 3 kadın, güvenlik kameralarının tarafından görüntülenince yakalandı. Dışarıda...

08 Kasım 2014 Cumartesi 18:52
Kuyumcudan Hırsızlık Güvenlik Kameralarına Takıldı






MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde müşteri gibi girdikleri kuyumcu dükkanından, işyeri sahibinin eşinin dalgınlığından yararlanarak 10 altın zincir kolyeyi çalan 3 kadın, güvenlik kameralarının tarafından görüntülenince yakalandı. Dışarıda bekleyen otomobile binerek kaçan kadınlar, polis tarafından kısa sürede yakalandı. 3 kadın tutuklanırken, otomobili kullanan erkek şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere sedbest bırakıldı.
Olay Atatürk Caddesi'ndeki Engin Kuyumculuk'a dün saat 13.00 sıraları meydana geldi. Kuyumcu dükkânındaki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen olayda, üç kadın zanlının soğukkanlı davranışları polisi bile şaşırttı.
İzmirli oldukları öğrenilen Elife Ç. (55), Belgin A. (40) ve Birgül A. (40), dün saat 13.00 sıralarında Atatürk Caddesi'ndeki Engin Kuyumculuk'a gelerek çeyrek altın almak istediklerini söyledi. Kadınlardan Birgül A., çeyrek altını alıp parasını öderken, Elife Ç. ve Belgin A., kolyeleri incelemeye başladı. Elife Ç., işyeri sahibinin eşi Nazan Çavuş'u (51) oyalarken, Belgin A., bir kaç altın kolyeyi alarak avcunun içinde sakladı. 5-6 dakika içersinde 5 bin lira değerinde 10 altın zinciri gizlice alan üç kadın, dışarıda kendilerini bekleyen ve B.K.'nin (40) kullandığı 34 YV 262 plakalı bir otomobile binerek hızla uzaklaştı.
İşyeri sahibi Mehmet Ali Çavuş (53) bir saat sonra geldiği işyerinde, tezgah üzerinde duran tabladaki altın kolyelerin eksildiğini fark edip, güvenlik kamerasının görüntülerini inceleyince, hırsızlık olayını farkedip, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis, görüntülerden eşkali belirlenen 3 kadının yakalanması için başta jandarma ve bölge trafik olmak üzere civar ilçe emniyetlerini bilgilendirdi. Şüpheli otomobilin Hisarönü ve Çetibeli'den geçerken kameralara yakalandığını tespit eden ekipler, tüm yolları kesti. Şüpheli otomobil, olaydan iki saat sonra Köyceğiz girişinde, yolu kesen ekiplerce durdurulup, içindeki 4 kişi gözaltına alındı.
Otomobil içinde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda çalıntı altın kolyelere rastlanamadı. Datça'ya getirilen 4 şüphelinin, avukatları aracılığıyla yaptıkları uzlaşma önerisinin işyeri sahibi tarafından geri çevriliği öğrenildi. Adliye sevk edilen zanlılardan Elife Ç., Belgin A. ve Birgül A. tutuklanırken, otomobil kullanan B.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.