Kuyuya define aramak için giren 3 kişiden biri öldü, 2'sini kurtarma çalışmaları sürüyor

Sinan KORKMAZER/ NEVŞEHİR, () - NEVŞEHİR’in Kaymaklı beldesi sınırları içerisindeki Göynük mevkiinde define aramak için girdikleri kuyuda metan gazından zehirlenen 3 kişiden biri hayatını kaybederken, 2 kişiyi kurtarma çalışmaları...

16 Eylül 2015 Çarşamba 22:20
Kuyuya define aramak için giren 3 kişiden biri öldü, 2'sini kurtarma çalışmaları sürüyor






Sinan KORKMAZER/ NEVŞEHİR, () - NEVŞEHİR’in Kaymaklı beldesi sınırları içerisindeki Göynük mevkiinde define aramak için girdikleri kuyuda metan gazından zehirlenen 3 kişiden biri hayatını kaybederken, 2 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. 
İsmail Çakır (30), Abdullah Özcan ve kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi, iddiaya göre define bulma amacıyla Nevşehir’in Kaymaklı Beldesi yakınlarında bulunan patates tarlaları ve boş mağaraların olduğu Göynük mevkindeki kuyuya girdi. Bir süre sonra içerideki metan gazından zehirlenen 3 kişiden İsmail Çakır, kuyudan kendi çabalarıyla çıktıktan sonra durumu jandarma ekiplerine telefonla bildirdi. Çakır, arkadaşlarını kurtarmak için yeniden kuyuya girdi. Gelen telefon sonrasında olay yerine gelen Jandarma, AFAD, Nevşehir ve Kaymaklı Belediyesi İtfaiye ve UMKE ekipleri hemen çalışmalara başladı. Kuyuya beline bağlanan halat yardımıyla giren, ama kuyu dar olduğu için gaz maskesini takamayan AFAD görevlisi İsmail Çakır’ı kuyudan çıkartırken içerideki gazdan zehirlendi. AFAD görevlisi hemen ekipler tarafından beline bağlanan halat sayesinde kuyudan çıkartılarak İsmail Çakır ile birlikte 112 ekiplerince Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çakır, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gazdan etkilenen AFAD görevlisinin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kuyudaki 2 kişiyi kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Definecileri kuyuya girerken gördüğünü söyleyen Bilal Kanbur, "Saat 18.00 gibi define aramak üzere 3 arkadaşın kuyuya indiğini gördüm. Metan gazından dolayı zehirlendikleri haberini alınca buraya geldim. Kuyuda bulunan 3 kişiden İsmail Çakır çıkarıldı. AFAD görevlilerinden biri de kuyuya girince zehirlendi. Şu anda 2 kişi kuyudan çıkarılmaya çalışılıyor" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.