Las Vegas'ta silahlı saldırı: 50 ölü, 200 yaralı

ABD'nin Las Vegas kentinde müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda en az 50kişi öldü, 200 kişi yaralandı.

02 Ekim 2017 Pazartesi 11:02
Las Vegas'ta silahlı saldırı: 50 ölü, 200 yaralı






    ABD'nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen saldırıda 50 kişinin öldüğü 200'den fazla yaralının olduğu ve  silahlı saldırının ardından bir şüphelinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.Las Vegas Polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mandalay Bay Oteli yakınlarındaki konser alanında düzenlenen silahlı saldırının ardından bir şüphelinin etkisiz hale getirildiğini belirtti. 

    Gelen ilk bilgilere göre, konser alanında en az bir saldırgan katılımcıların üzerine ateş açtı. Saldırganın otomatik ya da yarı otomatik silah kullandığı belirtiliyor. Saldırı neticesinde en az 20 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla yaralı var. Yaralılardan 14'ünün durumunun ağır olduğu belirtiliyor.ABD basını saldırının gerçekleştiği etkinliğe 30 bin kişinin katıldığını yazdı.

   NTV ABD temsilcisi Hüseyin Günay saldırıda en az 100 mermi kullanıldığını bilgisini paylaştı.Las Vegas'taki saldırıyı 64 yaşındaki Stephen Paddock'un gerçekleştirdiği açıklandı.Saldırganın yanında yer alan Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adlı kadın da aranıyor.Las Vegas Şerifi, olayı gerçekleştiren saldırganın herhangi bir terör örgütüne bağlı olmadığını düşündüğünü açıkladı.

Las Vegas Polis Departmanı yaptığı açıklamada, şu anda başka bir saldırgan olduğunu düşünmediklerini söyledi. Ancak saldırganın adına kayıtlı iki aracın plakaları ve markaları medyaya duyuruldu ve bu araçların arandığı ifade edildi.Aynı açıklamada saldırganın kimliği belirtilmedi, sadece bölge sakini olduğu detayına yer verildi. Saldırganın oda arkadaşı ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bilgisi paylaşıldı.2 taneNevada plakalı aracın arandığı açıklandı.Polis saldırı ile bağlantılı olduğunu düşündüğü bu kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtiyor.
Polisi sosyal medyadan yaptığı açıklamada bir şüphelinin etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı.

    Bu arada, olayla ilgili açıklama yapanLas Vegas  Şerifi Joseph Lombardo, otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğünü söyledi.

Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz" diye konuştu.Geçtiğimiz saatlerde SWAT ekiplerinin de katıldığı operasyonda bir şüphelinin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.Saldırı sonrası önlem amaçlı Las Vegas'taki havalimanına uçuşlar durdurulmuştu. Uçuşlar kısmen başladı.

Hastane yetkilileri, saldırıda yaralanan yaklaşık 70 kişiden 12'sinin durumunun ağır olduğunu kaydetti.Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kentte havaalanına giriş çıkışlar kapatıldı.Görgü tanıkları, en az bir saldırganın festivale katılanlara ateş açtığını ifade etmişti.Sosyal medyada paylaşılan videolarda otomatik silah sesleri duyuluyor ve çok sayıda kişinin alandan koşarak çıkmaya çalıştığı görülüyor.

Son Güncelleme: 02.10.2017 14:24
Anahtar Kelimeler:
DünyaSaldırıLas Vegas
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.