LBGTİ üyeleri İzmit'te gösteri yaptı: "LGBTİ'ler görünmezlik centeresinden kurtuldu"

İZMİT(Kocaeli), ()- LEZBİYEN, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği (LBGTİ) üyesi bir grup, İzmit'te nefret cinayetleri ve eşcinsellere karşı yapılan saldırıları kınadı. Yapılan açıklamada, baskılara rağmen Türkiye'de...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 15:49
LBGTİ üyeleri  İzmit'te gösteri yaptı:






İZMİT(Kocaeli), ()- LEZBİYEN, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği (LBGTİ) üyesi bir grup, İzmit'te nefret cinayetleri ve eşcinsellere karşı yapılan saldırıları kınadı. Yapılan açıklamada, baskılara rağmen Türkiye'de LGBTİ üyelerinin 'Görünmezlik cenderesinden' artık kurtulduğu belirtildi.
İzmit'te dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve gökkuşağı renklerinden oluşan bayraklarıyla biraraya gelen LGBTİ üyeleri, adına açıklama yapıldı. Açıklamada, 12 Eylül askeri vesayeti diktasının yarattığı baskı rejiminin eşcinselleri ve transeksüelleri de yok etmeye çalıştığı belirtilerek, şöyle denildi:
"İşte bu aynı rejim çok da don değiştirme ihtiyacı duymadan tüm hızıyla hayatlarımıza müdahale etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz 17 Mayıs'tan bu yana yine birçok arkadaşımızı nefret cinayetleri, intiharlar ve iş cinayetlerinde kaybettik. Hotoroseksist tahakküm yine hayatlarımızı gaspetti, örgütlenme özgürlüğümüzü hedef aldı. Homofobi ve transfobi evlerde, okullarda, işyerlerinde taarruzunu hiç durmadan devam ettirdi."
Açıklamada, LGBTİ realitesinin dönülmez biçimde ayan beyan artık ortada olduğu ifade edilirken, "Her ne kadar anayasal tanınma konusunda devmlet direniyor olsa da LGBTİ'ler Türkiye'de görünmezlik cenderesinden artık tümden kurtulmuştur" denildi.

 

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.