Liberya'da halk sandık başında

Batı Afrika ülkesi Liberya'da halk, yeni devlet başkanını ve parlamento üyelerini seçmek amacıyla oy kullanmaya başladı.

10 Ekim 2017 Salı 14:26
Liberya'da halk sandık başında






MONROVIA

Sierra Leone, Gine ve Fildişi Sahili'ne komşu Liberya'da vatandaşlar, 2005'teki seçimin galibi ve ülkenin ilk kadın Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf'ın anayasa gereği görev süresinin tamamlanması dolayısıyla bugün sandık başına gitti.

Yerel saatle 08.00'de (TSİ 11.00) başlayan oy verme işlemleri saat 18.00'e (TSİ 21.00) kadar sürecek.

Toplamda 2,1 milyon seçmenin oy vermesi beklenen devlet başkanı seçiminde 3'ü bağımsız 20 aday yarışırken, genel seçim kapsamında ise 23 siyasi partiden 986 aday Temsilciler Meclisine girecek 73 milletvekilinden biri olabilmek için yarışıyor.

Ülkedeki seçmenler, 15 bölgede kurulan 5 bin 390 sandıkta oylarını kullanıyor. Seçim sonuçları, sandıkların kapatılmasından sonra iki gün içinde belli olacak.

Liberya'da yasama organı, Senato ve Temsilciler Meclisinden oluşuyor. Temsilciler Meclisine 73 kişi oy çoğunluğuna göre 6 yıllığına, Senatoya ise 30 kişi 9 yıllığına seçiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.