Maden Faciasında 6'ncı Gün; 18 İşçiye Ulaşılamadı

Mehmet Kayhan YILDIZ- Murat KİBRİTOĞLU- Toga YANIK- Hasan DÖNMEZ- Hasan BÖLÜKBAŞ- Çağlar ÖZTÜRK/ERMENEK (Karaman), () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'ne ait...

02 Kasım 2014 Pazar 09:28
Maden Faciasında 6'ncı Gün; 18 İşçiye Ulaşılamadı






Mehmet Kayhan YILDIZ- Murat KİBRİTOĞLU- Toga YANIK- Hasan DÖNMEZ- Hasan BÖLÜKBAŞ- Çağlar ÖZTÜRK/ERMENEK (Karaman), () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'ne ait kömür ocağında salı günü meydana gelen su baskınıyla yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarının 6'ncı gününde, işçilere ulaşmak için umut ışığı doğdu.
Kurtarma çalışmalarını günlerden bu yana izleyen basın mensupları ocağın girişine 50 metre uzaklıktan görüntü aldıkları yerden 300 metrelik uzaklıktaki alana gönderildi. Mahsur kalan işçilerin bulunduğu alanda da çevik kuvvet ekipleri önlemleri artırılırken jandarma maden ocağını etrafını çember şekilde sararak geniş önlem aldı. Bu gelişmelere işçilerin cesetlerine ulaşılıp her an çıkarılabileceği şeklinde yorumlandı.
Ermenek İlçesi'nin kömür ocaklarının yoğun olduğu Güneyyurt Beldesi ile Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'ne ait linyit kömürü ocağında yerin 350 metre derinliğinde çalışan 18 işçi salı günü saat 12.15'te yemek molası verirken dolan tonlarca su ile mahsur kaldı. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaptığı son açıklamada sondaj faaliyetlerinin devam ettiğini anlatırken,"Suyun çekilmesi ile alakalı aşağıya indikçe hem mesafenin arttığını hem de su üzerindeki basıncın da arttığını gördük. Bu bizim işimizi biraz zorlaştırdı. Su sevkiyatı da aynı şekilde dışarıya devam ediyor. Bizim 777'ler kodunda bir müddet daha çalışacağımız şu anda mühendisler tarafından teyit edildi. 20 metrelik bir su sütünü şeklinde daha suyun olduğunu görüyoruz. Daha işimiz var. Tahkimat ile alakalı çalışmalar da hızlandırıldı. Ama pasaların çekilmesi daha çok vaktimizi alıyor" dedi.

Bu sabah maden ocağı etrafından hareketlilik ve güvenlik önlemleri artırıldı. Ocağın girişine 50 metre uzaklıktaki yüksek noktadan görüntü alan gazeteciler buradan uzaklaştırıldı. Güvenlik güçleri gazetecilerin 300 metre uzaklıktaki alanda görev yapabileceğini bildirdi.
Mahsur kalan işçilerin yakınlarının bulunduğu alanda da çevik kuvvet ekipleri önlemlerini artırdı. Jandarma maden ocağını etrafını çember şekilde sararak geniş güvenlik önlemi aldı.

FOTOĞRAFLI  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.