Maden Faciasında Dördüncü Gün; 18 İşçiye Henüz Ulaşılamadı (5)

OCAK İÇİNDEN FOTOĞRAFLAR Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, maden faciasında bölgede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma...

31 Ekim 2014 Cuma 16:05
Maden Faciasında Dördüncü Gün; 18 İşçiye Henüz Ulaşılamadı (5)






OCAK İÇİNDEN FOTOĞRAFLAR
Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, maden faciasında bölgede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile kurtarma ekiplerinin madenin içindeki çalışmalarını gösteren fotoğrafları basınla paylaştı. Fotoğraflarda bakanların maden içerisinde yapmış olduğu incelemeler ile kurtarma ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalara yer verildi.
ELVAN, SORULARI YANITLADI

Diğer taraftan arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlü Akgün basın mensuplarının çalışmalarının sürdürdüğü alana geldi. Basın mensuplarınya sohbet eden Bakan Yıldız, sorulara da cevap verdi.
Kurtarma çalışmalarına katılanların çalışma saatleri ile ilgili bilgi veren Bakan Yıldız, "Özellikle arkadaşlarımızı daha sık dinlendirmek açısından 8 saatlik vardiyaları yerine göre 4 ile 6 saate indirdik. Daha seri orada malzeme yüklesinler ve vagonlarına çıkarabilsinler diye. Su tahliyesi de 3 vardiya devam ediyor. Çalışmaların bitmesi noktasında herhangi bir zaman veremiyoruz. Çünkü önümüze ne çıkacağını bilemiyoruz" dedi.
Maden Teknik Arama’dan getirilen sondaj makinesinin montajının da akşama kadar biteceğini ifade eden Bakan Yıldız şunları söyledi: 
"Orada da çok teknik bir konu var. O da aşağıya hava basıp ters komprese ederek malzemeyi kenara çekmek. Yani 5 santimlik bir borudan basınçlı hava vermek, 25 santimlik bir borudan da malzemeyi almak."’ 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.