Maden Faciasında İkinci Gün; 18 İşçi İçin Umutlar Tükeniyor (4)

İÇERİDE MAHSUR KALAN İŞÇİLERDE UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR Maden ocağında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürerken, işçilerden 22 yaşındaki Ömer Cansu'nun yaklaşık 2 yıldır burada çalışıyordu. Karaman'ın Başyayla...

29 Ekim 2014 Çarşamba 13:49
Maden Faciasında İkinci Gün; 18 İşçi İçin Umutlar Tükeniyor (4)






İÇERİDE MAHSUR KALAN İŞÇİLERDE UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Maden ocağında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürerken, işçilerden 22 yaşındaki Ömer Cansu'nun yaklaşık 2 yıldır burada çalışıyordu. Karaman'ın Başyayla İlçesi'ne bağlı Üzümlü Köyü'nde oturan Ömer Cansu'nun bedensel engelli bir kardeşi var, ona yardım ediyordu.
Maden ocağında Başyayla İlçesi'ne bağlı Bozkaya Köyü'nde oturan 36 yaşındaki Kamil Yaman ise yaklaşık 5 yıldır, mahsur kaldığı ocakta çalışıyordu. Yaklaşık 7 yıldır maden ocaklarında çalışan Kamil Yaman'ın, boşandığı ilk eşinden 13 yaşında Mehmet Yaman, ikinci evliliğinden ise 7 yaşında Muhammet Ali ve 2 yaşında Mert adında oğlu var. Yaman da 40 yaşlarındaki bedensel engelli bir ağabeyinin geçimini de sağlıyordu.
'AHTAPOT' GELDİ SU TAHLİYESİ HIZLANDI
AFAD Başkanlığı madendeki su tahliye çalışmalarını büyük oranda hızlandıracak olan Ahtapot aracı alana ulaştığını açıkladı. AFAD Başkanlığı tarafından saat 12.20 sıralarında yapılan açıklamada, Karaman’ın Ermenek ilçesinde, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 379 kişilik ekibin çabaları ve 62 araç ile yürütülen arama kurtarma çalışmaları kesintisiz sürdüğü belirtildi.
Madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarında, suyun tahliyesini hızlandıracak jeneratör ve motopomplar olay mahalline sevk edildi. Bunlardan biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği ‘Ahtapot’ olarak adlandırılan araç, dakikada 8 bin 500 litre su tahliye edebiliyor. 

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.