Maden Faciasında İkinci Gün; 18 İşçi İçin Umutlar Tükeniyor (5)

MADENCİ YAKINLARI ÖFKELİ Maden ocağında dünürü Hüseyin Çolak'ın mahsur kaldığını söyleyen İbrahim Çoban, ocak alanına geldiğinde sinirlerine hakim olamadı. Jandarma ve polis ekiplerine bağıran Çoban, "Gazetecileri niye...

29 Ekim 2014 Çarşamba 15:19
Maden Faciasında İkinci Gün; 18 İşçi İçin Umutlar Tükeniyor (5)






MADENCİ YAKINLARI ÖFKELİ
Maden ocağında dünürü Hüseyin Çolak'ın mahsur kaldığını söyleyen İbrahim Çoban, ocak alanına geldiğinde sinirlerine hakim olamadı. Jandarma ve polis ekiplerine bağıran Çoban, "Gazetecileri niye bu alana almıyorsunuz, böyle çalışma mı olur? Saatlerdir bir suyu boşaltamadınız" diye bağırdı. Yakınlarının güçlükle sakinleştirdiği İbrahim Çoban, fenalaşınca AFAD ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE doktorları tarafından tedaviye alındı.
8 çocuk babası Hüseyin Cansu da maden ocağında işçi olan 21 yaşındaki oğlu Ömer için gözyaşı döktü. 6 kız 2 erkek evladı olduğunu söyleyen Cansu, "Askerden yeni gelmişti. Evlatlarımdan biri gitti. Allah'tan umut kesilmez ama umudum kalmadı" dedi.
Cansu, kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğundan dert yandı.

AHTAPOT POMPASI İNDİRİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen ve dakikada yaklaşık 9 ton suyu tahliye eden 'Ahtapot'un ana gövdesi ocak girişine indirildi. AFAD, TTK ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından indirilen aracın montaj çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
Bu arada 4 motopompla sürdürülen su tahliyesi, Ahtapot'un montaj çalışması için durduruldu.
GENİŞ GÜVENLİK TEDBİRLERİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bölgede yapacağı inceleme için geniş güvenlik tedblirleri alındı. Ankara başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda çevik kuvvet ekibi bölgeye gelirken, ocağı tepeden gören noktalara jandarma timleri yerleştirildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.