Madenci Azim Yaman, 10 Dakikayla Ölümden Kurtulmuş

Tolga YANIK- Hasan DÖNMEZ/ERMENEK (Karaman), () - KARAMAN’ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü’nde su baskını sonucu kömür madeninde mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. 6 aydan bu yana madende...

01 Kasım 2014 Cumartesi 12:31
Madenci Azim Yaman, 10 Dakikayla Ölümden Kurtulmuş






Tolga YANIK- Hasan DÖNMEZ/ERMENEK (Karaman), () - KARAMAN’ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü’nde su baskını sonucu kömür madeninde mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. 6 aydan bu yana madende çalışan ve olaydan 10 dakika önce yemek için ocaktan yukarıya çıktığını belirten 29 yaşındaki Azim Yaman, "Malzemeleri indirdim, yemek için yukarıya çıkacaktım. Sanki içime doğmuş gibi o gün koşarak çıktım. Aşağıdan bazı arkadaşlar yukarıya çıkıp patlamada olduğunu söylediler. Arkadaşlarım ocakta mahsur kaldı. Ben de aşağıda oyalansaydım çıkamayacaktım. 10 dakikayla ölümden dönmüş oldum" dedi. 
Kömür ocağında malzemeci olarag örev yapan Azim Yaman, madende usta başının istediği malzemeleri aşağı indirdiğini anlatırken, o sırada yemek saatinin geldiğini söyledi. Yaman, evden getirdiği kumanyasının yukarıda olduğu için facianın meydana geldiği salı günü koşarak dışarı çıktığını anlatırken, şöyle dedi:
"Henüz 10 dakika olmuştu ki nefes nefese madenden çıkan arkadaşlar patlama olduğunu söylediler. Biz içeri girmek istedik ancak başaramadık. O an elimizden geldiğince müdahale etmeye çalıştık. Ama bir şey yapamadık. İçeriye giremedik. 10 dakika ile ölümden kurtulmuş oldum."
Yukarı çıkarken mahsur kalan bazı arkadaşlarını da çağırdığını ancak kendisi ile gelmediklerini belirten Yaman, şöyle devam etti:
"Arkadaşlara; 'Yukarı gidiyorum' dedim. 'Gelin yemeğin dışarda yiyip çay içeriz, sonra da beraber aşağıya ineriz' dedim. Onlar 'Yok, daha vakit erken biz çıkmayalım' diyerek orada kaldı. Benimle gelseler kurtulabilirlerdi."
ÖMERİN SİGARASINA ELİMİ SÜRÜMEDİM 

Maden ocağında mahsur kalan 23 yaşındaki Ömer Cansu’nun olay öncesi yanında olduğunu belirten Azim Yaman, şunları söyledi:
"Ocakta mahsur kalan Ömer Cansu aşağıdayken benim yanımdaydı. Olaydan yarım saat önce gelmişti. Benim de o gün sigaram yoktu. Ömer aşağıya inerken sigaramdan içebilirsin dedi ve paketini bana verdi. Sigarası cebimde kaldı. O sigaraya elimi bile sürmedim hala yanımda duruyor."
Azim Yaman, 5 günden bu yana madendeki kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade ederken, "İnşallah arkadaşlarımıza sağ salim ulaşabiliriz. Benimde içeride amcamın oğlu var. Kurtarmak için çabalıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.