Madenden Kurtulan İşçi: Korkuyorum Ama Arkadaşlarım İçin Madene Giriyorum

KARAMAN’ın Ermenek İlçesi'ndeki maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Baskın sırasında içeriden son anda kurtarılmayı başaran ve o günden sonra arkadaşlarını...

03 Kasım 2014 Pazartesi 12:46
Madenden Kurtulan İşçi: Korkuyorum Ama Arkadaşlarım İçin Madene Giriyorum






KARAMAN’ın Ermenek İlçesi'ndeki maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Baskın sırasında içeriden son anda kurtarılmayı başaran ve o günden sonra arkadaşlarını kurtarma çalışmalarına yardım etmek için aynı madene gelen Kerim Pınarlı, "Korkuyorum. Psikolojim bozuluyor ama arkadaşlarımı kurtarmak istiyorum" dedi.
Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü'ne bağlı kömür madeni ocağında geçen hafta salı günü meydana gelen su baskınında içeride mahsur kalan 18 maden işçisini kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.
OMUZ OMUZA ÇALIŞTIĞIMIZ ARKADAŞLARIMIZ İÇERDE
Öğle yemeği sırasında meydana gelen su baskınında arkadaşlarının "Patlama var" diyerek bağırması üzerine koşarak kendisini dışarı atan maden işçisi Kerim Pınarlı, olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu belirterek şunları söyledi:
"Kendimi halen toparlayamadım. Ancak 5-6 yıldır omuz omuza çalıştığım arkadaşlarım içeride mahsur. Olaydan sonra her gün madene giderek elimden geldiğince arkadaşlarıma yardım etmeye çalışıyorum. Madene girerken biraz korku oluyor tabi. Ancak elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım. 26 saat uyamadan çalıştım. Allah'tan ümit kesilmez" dedi.
CESETLERİ BULUNDU HABERLERİ BİZİ DE ÜZÜYOR
2 gündür bazı medya kuruluşlarının haberlerinde işçilerin cenazelerine ulaşıldığı yönündeki haberleri de değerlendiren Pınarlı, "Biz orada arkadaşlarımızı kurtarmaya çalışırken bazı medya kuruluşlarının haberlerinde işçilerin cesetlerinin bulunduğu ve aşağıda bekletildiği söyleniyor. Bu haberler bizi olduğu kadar, ailelerini de çok üzmekte. Lütfen herkes  bakanların açıklamalarını dikkate alsın. Ben de her gün gidiyorum. Öyle bir şey yok. Arkadaşlarımızın cesetleri bulunsa dışarı çıkarılmaması gibi bir olay söz konusu olamaz. Biz orada canla başla çalışırken yapılan bu haberler çok yanlış. Yetkili bakanlar ne derse doğrusu odur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.