Mahir Çayan ve arkadaşları Taksim'de anıldı

     Özkan ARSLAN/İSTANBUL,()  TOKAT’ın Almus İlçesi'ne bağlı eski ismi 'Kızıldere' olan Ataköy Beldesi'nde 43 yıl önce, 1972 yılında çıkan çatışmada öldürülen Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (THKP-C)...

30 Mart 2015 Pazartesi 14:00
Mahir Çayan ve arkadaşları Taksim'de anıldı






 

  

Özkan ARSLAN/İSTANBUL,()  TOKAT’ın Almus İlçesi'ne bağlı eski ismi 'Kızıldere' olan Ataköy Beldesi'nde 43 yıl önce, 1972 yılında çıkan çatışmada öldürülen Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (THKP-C) lideri Mahir Çayan ve arkadaşları Taksim’de bir grup tarafından anıldı.

78’liler Girişimi ile çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 50 kişi, İstiklal Caddesi Galatasaray Lisesi önünde toplanarak, “Kızıldere katliamını unutmayacağız” yazılı pankart açtı. “Devrim şehitleri ölümsüzdür” şeklinde slogan atan grup adına basın açıklaması 78’liler Girişimi başkanı Yunus Bircan yaptı. Bircan açıklamada, Kızıldere’nin yakın tarihin simgesel miladı olduğunu belirterek, “Kızıldere’nin karanlıkta kalan gizli tarihi pek bilinmiyor. Açığa çıksın istiyoruz. Türkiye’yi Kızıldere’ye getiren koşulların ve Kızıldere katliamının hükmünü veren muktedirlerin bilinmesini ve bu muktedirlerin hesap vermesini istiyoruz” dedi.

 Anma, basın açıklamasının ardından sona erdi.

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.