Malezya'da düşen akrobasi uçağını 'Afrin' diye paylaştılar

Terör örgütü PYD/PKK, Zeytin Dalı Harekatı'nı sosyal medyadan karalama kampanyasında, Malezya'da düşen akrobasi uçağını TSK'ya aitmiş gibi servis etti.

27 Ocak 2018 Cumartesi 13:30
Malezya'da düşen akrobasi uçağını 'Afrin' diye paylaştılar






Malezya'da düşen akrobasi uçağını 'Afrin' diye paylaştılar

ANKARA (AA) - Terör örgütü PYD/PKK, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı sosyal medyadan karalamak için yine farklı tarihlerde çekilen düşen jet ve yanan tank fotoğraflarını kullandı.

'Zeytin Dalı Harekatı' başladıSosyal medyada Zeytin Dalı Harekatı'na kara propagandaTerör örgütü PKK'nın sosyal medya yalanları: 4 fotoğraf 4 gerçekTerör yandaşlarından sosyal medyada üç yalan dahaPYD/PKK'lı teröristlerden 'sivil elbise' aldatmacası

TSK'nın Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a yönelik yürüttüğü operasyon sırasında çekildiği iddia edilen 3 fotoğrafın daha gerçeği yansıtmadığı ispat edildi.

Sosyal medyada, "Türk uçaklarının Afrin'de YPG tarafından düşürüldüğü" iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın, 16 Mart 2015'te Malezya'da düşen bir akrobasi uçağına ait olduğu belirlendi.

2011'de Libya'da alev alan tank fotoğrafını 'Afrin' diye paylaştılar

"TSK'ya ait tanka saldırıldığı" iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın da 29 Mart 2011'de Libya'da alev alan bir tanka ait olduğu tespit edildi.

15 Temmuz fotoğrafına 'Afrin' dediler

"Türk askerinin Afrin'de tutsak edildiği" iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çekildiği ortaya çıktı.

AA'nın, TSK'yı ve Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamak için başlatılan kampanyada kullanılan görsellerin farklı yer ve zamanlarda çekildiğini ortaya çıkarmasıyla terör örgütüne yakın hesaplar çıkmaza girmişti.

Bu kapsamda rastgele internet sitelerinden buldukları fotoğrafları kullanmaya başlayan terör örgütü destekçileri, AA İstanbul Photo Awards 2016'da birinci olan fotoğrafı da Afrin'de çekilmiş gibi paylaşmıştı.

Muhabir: Fatma Esma Arslan

Son Güncelleme: 27.01.2018 12:08
Anahtar Kelimeler:
TSKDünyaSuriyeAfrin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.