Manisa Cbü Hafsa Sultan Hastanesi'nde Deprem Tatbikatı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde, acil durum yönetmeliği kapsamında deprem tatbikatı düzenlendi. CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'ndeki deprem tatbikatında, Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi, Afet Müdürlüğü...

01 Ekim 2014 Çarşamba 19:09
Manisa Cbü Hafsa Sultan Hastanesi'nde Deprem Tatbikatı






MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde, acil durum yönetmeliği kapsamında deprem tatbikatı düzenlendi.
CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'ndeki deprem tatbikatında, Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi, Afet Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibi ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin da aralarında bulunduğu yaklaşık 80 kişi görev aldı. Tatbikatta senaryo gereği hastanenin bazı alanlarında yangın havası yaratıldı. Çıkan temsili yangından etkilenen bölümlerdeki hastalar süratle tahliye edildi. Tahliye esnasında kargaşadan faydalanarak çocuk kaçırma teşebbüsünde bulunan bir kişi güvenlik görevlilerince fark edilip yakalandı.
BAŞHEKİM TATBİKATTAN MEMNUN
Tatbikatla ilgili bilgi veren Başhekimi Prof. Dr. Seyhun Kürşat şunları söyledi: "Doğal afetlerin ne zaman olacağını önceden kestirmek mümkün değil. Bu nedenle doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız. Olası bir deprem ve yangına karşı hazırlıklı olmak ve personelimize bu konularda tecrübe kazandırmak amacıyla bu gibi tatbikatları yapmak hayati önem arz etmektedir. Tatbikat senaryosu gereği Manisa'da deprem meydana gelmiş, depremin etkisi ile hastanemizin 1'inci kat laboratuvar ünitesinde piknik tüpünün patlaması neticesinde ve 10'uncu katta bulunan Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı ve Plastik Cerrahisi Anabilim Dalı servislerinin elektrik kontağından kaynaklanan arıza nedeniyle yangınlar meydana geldi. Hastane afet yöneticileri hızlı bir şekilde toplanarak riskli alanların tahliyesi kararını almışlardır. Hastane sivil savunma birimlerini aktive ederek, gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdik. Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi, Afet Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin katkılarıyla gerçekleştirilen tatbikatta yaklaşık 80 kişi görev aldı. Hastanenin değişik alanlarında çıkan yangınları sivil savunma ekipleri söndürdü. Afet esnasında kargaşadan yararlanarak çocuk kaçırma teşebbüsünde bulunan şahıs, fark edilip yakalandı. Hastane içinde yaralı olarak bulunan hastalar ve risk teşkil eden dahiliye yoğun bakım ünitesi hastaları tahliye edildi. Tatbikatın gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibine, Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine, Afet Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibine ve tatbikatın gerçekleşmesinde canla başla görev alan hastanemiz personeline katkılarından dolayı teşekkür ederim."

FOTOĞRAF


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.