Manisa'da kadınlar şiddete karşı yürüdü

MANİSA'da çeşitli kadın sivil toplum örgütleri ve çeşitli siyasi partilerin kadın kollarının biraraya gelerek oluşturduğu 8 Mart Eylem Komitesi, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Dünya Kadınlar Günü'nde...

08 Mart 2015 Pazar 17:06
Manisa'da kadınlar şiddete karşı yürüdü






MANİSA'da çeşitli kadın sivil toplum örgütleri ve çeşitli siyasi partilerin kadın kollarının biraraya gelerek oluşturduğu 8 Mart Eylem Komitesi, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yürüyüş düzenledi.
Dünya Kadınlar Günü'nde aralarında erkeklerinde bulunduğu yaklaşık 800 kişilik grup, Şehzadeler İlçesi'ndeki Kafe Sera'nın önünde bir araya geldi. Kortej eşliğinde harekete geçen topluluk, 'Kül kedisi değil, ev işçisiyiz', 'Kadın yaşam, özgürlük', 'Kadın cinayetlerine hayır', 'Kadın cinayetlerini durduracağız' sloganları attı. Doğu Caddesi üzerinde düzenlenen yürüyüşte, grup, öldürülen kadınların fotoğraflarının yer aldığı dövizler de taşıdı. Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüş sonrasında Komite adına açıklamayı Füsun Kaplan yaptı.
AK PARTİYİ SUÇLADI
AK Parti iktidarının yanlış politikaları yüzünden kadın cinayetlerinin arttığını ileri süren Kaplan, "AKP her 'Kadın erkek eşit değildir' dediğinde kadın ölüyor. AKP 'Kadının erkek karşısında eşitsizliği fıtratında var?' dediğinde kadınlar ölüyor. AKP sokaklarda yürümemizi, kahkaha atmamızı iffetsizlik sayarak kadınlar ölüyor. AKP cinsel kimliğimize göre bize ölümü reva görüyor. Yasta değil isyandayız. Kadına şiddet son bulana kadar alanlardayız. Kadın cinayetleri 3. sayfa haberi değildir. Bu cinayetlerin ardında AKP karanlığı vardır. AKP'nin kadın düşmanlığını ve kadınlara yönelik suçlamalarını kınıyoruz. AKP gericiliğe ve bu gericiliği meşruluk kazandıkça kadın sadece bir et parçası olarak algılanıyor ve kadının bedeni üzerinden namus bekçiliğine soyunuluyor. Biz kadınlar olarak buna hayır diyoruz. Her gün 5 kadın 'kadın' olduğu için öldürülüyor. Yargı ise her seferinde erkekten yana karar veriyorsa, kadına yönelik şiddet ile katliamlar, tacizler münferit değil sistematik hale geliyor. Kadın nefreti, şiddetin ile tecavüzlerin yaygınlığı biliniyor ve gereği yapılmıyorsa, kadın cinayetlerinin azmettirici devlettir. Devlet konuştukça bizler daha da ölüyoruz" diye konuştu.
Yürüyüşe destek veren HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da, "8 Mart'ta yine alanlarda ve meydanlardayız. Barışa evet savaşa hayır demek için alanlardayız. Kadın cinayetlerine dur demek için alanlardayız. AKP'nin toplumu muhafazakarlaştırma politikalarına karşı alanlardayız" diye konuştu.
Açıklamaların ardından topluluk dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.