MANYAS’TA TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ GÖRÜLDÜ

BALIKESİR’in Manyas İlçesi Hamamlı Mahallesi’nde bulunan ve Manyas Gölü’ne dökülen su tahliye kanallarında toplu balık ölümleri görüldü. Kaymakam Mehmet Erdem’in talimatı üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince...

22 Aralık 2014 Pazartesi 16:56
MANYAS’TA TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ GÖRÜLDÜ






BALIKESİR’in Manyas İlçesi Hamamlı Mahallesi’nde bulunan ve Manyas Gölü’ne dökülen su tahliye kanallarında toplu balık ölümleri görüldü. Kaymakam Mehmet Erdem’in talimatı üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince balık ölümlerinin nedeni araştırılmaya başlandı.
Manyas’ın Hamamlı Mahallesi yakınlarında su tahliye kanalının göle aktığı yaklaşık 3 kilometre boyunca görülen ve yörede 'Yastaç' olarak adlandırılan balıkların toplu ölümü vatandaşları endişelendirdi. Hamamlı Mahallesi’nde balıkçı Sebahattin Ersin, yıllardan bu yana balıkçılık yaptığını ve ilk kez bu mevsimde Manyas Gölü’nden balıkların kaçarak su kanalına geldiklerini gördüğünü söyledi. Ersin, "Balıkların bir çoğu ölürken binlercesi can çekişiyor. Acilen bu konuda gereken yapılsın istiyoruz.Balıklar niye gölden kaçsınlar. Çok anormal bir durum" dedi.
Balık ölümleri üzerine Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem’in talimatıyla İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bir ekip oluşturularak balık ölümlerinin görüldüğü yerde inceleme başlattı.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.