Mardin'de Husumetli İki Aile Barıştırıldı

Adnan AVUKA/MARDİN, () - MARDİN'de, Şubat ayında çimento nakliyesi yüzünden çıkan ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı kavga, kan davasına dönüşmeden barışla noktalandı. Mardin 28 Şubat 2014'te çimento fabrikası önünde, nakliye...

30 Ekim 2014 Perşembe 15:53
Mardin'de Husumetli İki Aile Barıştırıldı






Adnan AVUKA/MARDİN, () - MARDİN'de, Şubat ayında çimento nakliyesi yüzünden çıkan ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı kavga, kan davasına dönüşmeden barışla noktalandı.
Mardin 28 Şubat 2014'te çimento fabrikası önünde, nakliye yüzünden çıkan kavgada, Cengiz ve Hüseyin Kaya kardeşlerin öldürülmesiyle birlikte başlayan husumet, Kabala Belde Belediyesi eski başkanı Farah Kaya'nın girişimleriyle kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı. Farah Kaya'nın girişimleri sonucu, Kayalar Cami avlusunda düzenlenen törene, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, merkez Artuklu İlçe Belediye Başkanı Emin Irmak, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Kabala Belde Belediyesi eski başkanlarından Şakir Nuhoğlu, Derik İlçesi'nden Türk ve Kahraman aşireti liderleri, Batman, Şanlıurfa ve Mardin'deki bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile kavgalı Mahmutoğlu ile Kaya ailelerinin fertleri katıldı.
Cami avlusunda Kuran'ı Kerim'in okunmasının ardından davalı taraflar birbirlerine sarılarak barıştı. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, kavganın, savaşların taraflara yarar getirmediğini belirterek, barışın Ortadoğu'da ve bölgede hakim kılınması amacıyla herkesin çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Kavga ve savaşların basit nedenlerle çok kolay çıkabileceğine dikkat çeken Türk, ancak barışın çok zor geldiğini bu yüzden barışan her iki aileye bu çabalarından ötürü teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.