Marmara'da deprem 

 Yalova'da sabaha karşı meydana gelen deprem korkuttu.

30 Kasım 2018 Cuma 02:50
Marmara'da deprem 






Marmara'da deprem 

   Yalova'da sabaha karşı meydana gelen deprem korkuttu.Kandilli Rasathanesi, Yalova'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nden hissedildi.Marmara Bölgesi sabaha karşı sallandı... Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre; Yalova Çınarcık'ta 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ise sarsıntıyı 4.1 olarak ölçtü. Öte yandan deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. İşte Yalova'da gerçekleşen ve İstanbul'da da korkuya sebep olan deprem hakkında son dakika detayları..

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde sabaha karşı deprem meydana geldi. Deprem Marmara Bölgesi’ndeki birçok ilde de hissedildi. Deprem vatandaşların korku ve panik içerisinde uyanmalarına neden oldu. İşte Yalova’da gerçekleşen deprem hakkında merak edilenler…

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’nın verilerine göre; 4.1 büyüklüğündeki deprem saat 05.36’da yerin 14 km derinliğinde gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre; depremin büyüklüğü 4.3 olarak ölçüldü.Yaklaşık 14 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen depremin İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’da da hissedildiği öğrenildi.İTÜ Öğretim Üyesi, Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, Yalova’da meydana gelen depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Okan Tüysüz, “Bu 4 büyüklüğündeki deprem hepimizi biraz heyecanlandırdı. Yapılacak şey bunu izlemek, artçıları olacak mı buna bakacağız” dedi.

Prof. Dr. Tüysüz şunları söyledi:

“Bu bölge biliyorsunuz çok sayıda deprem üreten faylardan oluşuyor. 1999 depremi bunun hemen doğusunda meydana gelmişti. Büyüklükleri, Avrupa Sismolojik Birliği tarafından 4, AFAD tarafından 4,1, Kandilli tarafından 4,3 olarak veriliyor. Olan deprem karada olan bir deprem. Bu bölgede 4 büyüklüğünde deprem olması bir takım fayların kırılmasına işaret ediyor. Ancak bu herhangi bir depremin öncüsü olarak beklenen bir deprem değildir.

Depremler sığ olursa, hissedilir. 4 büyüklüğünde deprem de yüzeyde hissedilebilecek bir depremdir. Halkımıza geçmiş olsun. Telaş edilebilecek bir şey söz konusu değil. İstanbul’da deprem olmasını beklediğimiz fay, şu anki depremin oldukça kuzeyinde. Şu an o fay üzerinde bir deprem olmadığını söyleyebiliriz. Ancak önemli olan depreme hazırlıklı olmak. Bu konuda 1999’dan bu yana çok çeşitli uyarılar yapıyoruz. Ancak hazırlıklarımızın tamam olmadığı yetkili ağızlar tarafından da ifade edilebilmektedir. Deprem herhangi bir zamanda, herhangi bir anda olabilir.

Marmara Denizi’nin güneyinde olduğu için Bursa çevresi, Tekirdağ civarında deprem hissedilmesi olağandır. Ama bunu kısa bir zaman içerisinde izlemek mümkün olacaktır. Deprem üzerinden çok kısa süre geçtiği için o konuda yeterli bilgi sahibi değiliz. Tahminde bulunmak mümkün.”

Sözcü

Son Güncelleme: 09.07.2019 02:50
Anahtar Kelimeler:
DepremMarmara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.