"Mega Projeler"e karşı horonlu eylem

Ezgi ÇAPA / İstanbul, () - KUZEY Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması, 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul gibi mega projeleri durdurmak üzere başlattığı 'İstanbul'a Nefes Ol' kampanyası kapsamında İstiklal Caddesi'nde...

05 Temmuz 2015 Pazar 19:40






Ezgi ÇAPA / İstanbul, () - KUZEY Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması, 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul gibi mega projeleri durdurmak üzere başlattığı 'İstanbul'a Nefes Ol' kampanyası kapsamında İstiklal Caddesi'nde eylem düzenledi. Sloganlar ve alkışlar eşliğinde Tünel Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Galatasaray Lisesi önünde horonlarla son buldu.

'Kuzey ormanlarında katil projeler duracak, İstanbul nefes alacak' pankartı ile yürüyüşe geçen yüzlerce çevreciye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi Arslan, HDP İstanbul Milletvekilleri Beyza Üstün ve Sezai Temelli de destek verdi. Kortejin en önünde ise beyaz bastonlarıyla Engelli Hakları Forumu üyeleri yer aldı.


'Sermaye elini ormanımdan çek', 'İstanbul uyuma ormanına sahip çık' sloganlarıyla Tünel'den Galatasaray Lisesi önünde açılan imza çadırına kadar süren yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Çok sayıda turist de eylemcileri cep telefonu ve fotoğraf makineleri ile görüntüledi.

Galatasaray Meydanı'nda, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi Arslan ve HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün kısa birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, 'İstanbul'a Nefes Ol' kampanyası kapsamında Galatasaray Lisesi önünde imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya milletvekilleri de imzalarıyla destek verdi.

TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri çevrede önlem alırken, eylemciler horon teperek gösteriye son verdi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.