Mermer ocaklarının kapatılmasına şenlikli kutlama

Edip TEKİN/BURSA, () – BURSA’nın Orhaneli İlçesi'ne bağlı Başköy’de yıllar önce açılan mermer ocakları, suları kirlettiği gerekçesiyle kapatıldı. 4 yıldır ocakların kapatılması için mücadele eden köylüler şenlik...

02 Ağustos 2015 Pazar 17:16
Mermer ocaklarının kapatılmasına şenlikli kutlama






Edip TEKİN/BURSA, () – BURSA’nın Orhaneli İlçesi'ne bağlı Başköy’de yıllar önce açılan mermer ocakları, suları kirlettiği gerekçesiyle kapatıldı. 4 yıldır ocakların kapatılması için mücadele eden köylüler şenlik yaparak kutladı.
Başköy şenlik alanında yapılan kutlamaya CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Başköy Muhtarı Hasan Acar, sivil toplum kuruluşları ve köy halkı katıldı. Şenlikte okunan mevlidin ardından Bursa'dan gelen konuklara yemek ikram edildi.
Başköy’ün mermer ocaklarına karşı su mücadelesine destek veren gazetecilere plaket de verilen törende konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, köylülerin mücadelesini tüm Bursa’ya yaymak istediklerini söyledi. 
ÇOK EZİYET ÇEKTİK

Mermer ocaklarının doğaya verdiği zararı telafi etmek için 300 ağaç dikeceklerini  belirten Başköy Muhtarı Hasan Acar da şöyle konuştu:
"Mermer ocaklarının kapatılması için şu ana kadar 3 firmaya 15 dava açtık. Açtığımın davaların birçoğu sonuçlandı. Sadece 2 davamız kaldı ve onun da Danıştay’da ÇED iptali yönündeki kararını bekliyoruz. 4 yıldır mücadele ediyorduk. Bu süre içinde çok eziyet çektik. Başköy’ün su kaynakları kirlendi. Köylülerimiz uzak yerlerden su taşımak zorunda kaldılar. Kötü günlere bir daha dönmemek üzere köyümüzde kutlama yapalım dedik."

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.