Mersin Barosu Başkanı Antmen: Kadını korumada kanunlar yetersiz

Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN Barosu Başkanı Alpay Antmen, aileyi korumayı amaçlayan, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un yetersiz kaldığını söyledi. Mersin Barosu, 8 Mart Dünya...

06 Mart 2015 Cuma 19:39
Mersin Barosu Başkanı Antmen: Kadını korumada kanunlar yetersiz






Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN Barosu Başkanı Alpay Antmen, aileyi korumayı amaçlayan, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un yetersiz kaldığını söyledi.
Mersin Barosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 'Kadın Cinayetlerinin Hukuksal Boyutu' konulu bir seminer düzenledi. Baro Gökdelen hizmet biriminde gerçekleştirilen seminere; Baro Başkanı Alpay Antmen ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda avukat katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Antmen, 8 mart Dünya Kadınlar Günü'nün her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizde kadın cinayetlerinin gölgesinde kaldığını söyledi.
Günümüzde 8 Mart'ların, kadın sorunlarına çözüm önerilerinin, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve kadına yönelik şiddete son verilmesi istemlerinin bir kez daha dile getirildiği, BM tarafından tanımlanmış uluslararası bir mücadele günü olduğunu işaret eden Antmen, şunları söyledi: "Üzülerek söylemek isteriz ki kadın cinayetleri artık gazetelerin 3'ncü sayfalarında yer alan sıradan haberlere dönüşmüştür. Özgecan Aslan cinayeti bir milat olsa da adından da anlaşıldığı üzere, aileyi korumayı amaçlayan, kadını korumakta ise aciz kalan 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un bu konuda yetersiz kaldığı açıktır. En son Antalya'da yaşanan trajik olayda da gördüğümüz gibi güvenlik güçleri, halen kadın cinayetlerini aile içi mesele kavramına sıkıştırmakta ve güvenliği sağlama konusunda gereğince müdahale etmemektedir. Tüm bu olumsuzluklar karşısında Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezimiz, aktif bir kadın hakları savunucusu olarak şiddet mağduru kadınlara her türlü hukuki desteği vermiş, halen vermekte olup, vermeye de devam edecektir."

Daha sonra söz alan Van Barosu'ndan avukat Müjde Tozbey Erden ise; kadın cinayeti davalarının hukuksal süreçleri ve yargılamada karşılaştıkları sorunları anlattı. Kadınların nasıl giyineceğinden nasıl güleceğine, nasıl bir yaşam tarzına sahip olacağına kadar yaşam tarzlarının iktidar tarafından belirlenmeye çalışıldığını belirterek bu duruma tepki gösteren Müjde Tozbey Erden, "Kadınlar hayatın her alanında gericilik ile karşılaşmaktadır, bu durum mahkemelerde de böyledir. Şiddete karşı mücadele alanı olarak mahkemeler saç ayaklarından sadece biridir. Mahkemeleri tek çözüm noktası olarak görürsek yeniliriz" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.