Mersin'de onbinlerce balık ölüsü sahile vurdu

Mersin Tarsus'ta sahile vuran onbinlerce ölü balık paniğe sebep oldu.

19 Eylül 2016 Pazartesi 11:15
Mersin'de onbinlerce balık ölüsü sahile vurdu






Önceki gün de Çanakkale’de Bozcaada'nın doğu kıyısında yer alan İğdelik-Poyraz Limanı kıyılarına binlerce ölü sardalya balığı vurmuş, Bozcaada İlçe Tarım yetkilileri, ilk bulgularda herhangi bir kimyasal maddeye rastlamadıklarını açıklamışlar anca detaylı inceleme için numunelik balıkları laboratuvara götürmüşlerdi.

 MERSİN'in Erdemli İlçesi'ndeki Alata Deresi'nde yüzlerce sazan balığının ölmesi vatandaşları tedirgin etti.
İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Koramşalı Mahallesi'nden geçen Alata Deresi'ne yüzmek için giren gençler, yüzlerce balığı ölü olarak suyun yüzünde görünce şaşkınlık yaşadı. Tatlı su balığı olan sazan cinsi balığın ölmesi halka arasında tedirginlik yarattı. Vatandaşlar, yetkililere çağrı yaparak konunun araştırılmasını istedi.

Yetkililer, sahile vuran balıkların alınmaması için vatandaşları uyardı.

Yetkililerin konuya el atmasını isteyen Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Şu anda Mersin ile Adana sınırında bulunuyoruz. Hemen sol tarafımızda Seyhan Nehri denizle buluşuyor. Mersin’in Tarsus ilçesinin Baharlı köyünün denizle buluştuğu yerdeyiz. Şu anda gördüğünüz manzara gerçekten içler acısı, bütün Mersinlilerin, Tarsusluların yüreğini yakan bir manzara, milyonlarca kefal balığı şu anda bu sahili doldurmuş durumda, bunun nedenini araştırdığımızda benzer manzaranın dört aydır zaman zaman yaşandığını söylüyor köylüler. Özellikle bu işle ilgilenen doğa dostları, çevreciler Adana’da bulunan bir atık su arıtma tesisinin çalıştırılmadığını ve çalıştırılmadığı içinde bu balıkların bu şekilde öldüğünü söylüyorlar. Bu son derece vahim bir iddia, aslında iddia olmaktan öte bir tespit haline gelmiş. Çünkü buradaki doğa dostları zaman zaman bu balık ölümlerini böyle görünce kendi ceplerinden ödedikleri paralarla resmi makamlara tahliller yaptırmışlar ve bu tahlil sonuçlarında Adana’daki arıtma tesisinden arıtılmış sözüm ona arıtılmış suyun bırakın içilmeyi el bile değmeyecek kadar kirli olduğuna dair raporları almışlar. Burada milyonlarca balığın öldüğünü gözümüzle görüyoruz. Bununla birlikte denize akan pis suyun insan sağlığına ve bizim göremediğimiz pek çok deniz canlısına da zararlı olduğunu söylemek mümkün” dedi.

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı ve Fahri Av Müfettişi Tufan Dokucu, sahile vuran ölü balıklar olayının devam ettiğini ve ortaya çıkan manzara karşısında hayli üzüldüklerini söyledi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.