Mersin'de Cumhuriyet Bayramı Törenle Kutlandı

İbrahim MAŞE- Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Bayram nedeniyle düzenlenmesi planlanan konserler ise Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden faciasından dolayı iptal edildi. Kültür...

29 Ekim 2014 Çarşamba 15:09
Mersin'de Cumhuriyet Bayramı Törenle Kutlandı






İbrahim MAŞE- Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Bayram nedeniyle düzenlenmesi planlanan konserler ise Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden faciasından dolayı iptal edildi.
Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda, Vali Özdemir Çakacak'ın tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ile birlikte üstü açık cipe binen Vali Çakacak, vatandaşların bayramını kutladı. Törende katılımcılara seslenen Vali Çakacak, "Cumhuriyet, Türk milletine çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma hedefi ile her alanda yenileşmenin, çağdaşlaşmanın ve ilerlemenin yolunu açmıştır. Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından biri eşit vatandaşlık hakkıdır. Cumhuriyet kurulurken Atatürk, dil, din, ırk, mezhep ve inançlara göre hareket etmemiş, bu topraklarda yaşayan herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu belirtmiştir" diye konuştu. Halk oyunları ekiplerinin de bir gösteri sunduğu tören, öğrencilerin şiir okumasının ardından yapılan tören geçişi ile sona erdi.
KONSERLER İPTAL

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenecek olan Büyükşehir Belediyesi'nin Musa Eroğlu ve Burcu Güneş, Yenişehir Belediyesi'nin Bengü konserleri, Ermenek'te yaşanan maden faciasından dolayı iptal edildi.
ALTERNATİF KUTLAMA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Öte yandan kentte CHP, İşçi Partisi ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla alternatif bir kutlama yapıldı. Dev Türk bayrağının açıldığı ve CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Vahap Seçer'in de katıldığı kutlamalarda yaklaşık bin kişi Cumhuriyet Alanı'nı doldurdu. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türk-Kürt kardeş Amerika kalleş' ve 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' sloganları atan CHP'liler daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.