Mersin'de Kadınlar Günü'nde şiddete maskeli tepki

MERSİN'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımı ile gerçekleştirilen eylemde, katılımcılar yüzlerine maske takarak şiddeti protesto etti. Kent Konseyi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası AB...

08 Mart 2015 Pazar 20:00
Mersin'de Kadınlar Günü'nde şiddete maskeli tepki






MERSİN'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımı ile gerçekleştirilen eylemde, katılımcılar yüzlerine maske takarak şiddeti protesto etti.
Kent Konseyi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu'nun organize ettiği eylem Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi Sanatçılar Meydanı'nda gerçekleşti. Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu'nun da katıldığı eylemde kentteki sivil toplum örgütleri de katılarak stant açtı. Eylemde konuşan Mersin Kent Konseyi Başkanı Mina Lokmanoğlu, kadına karşı şiddetin konusunda mevcut durumu vahim olarak değerlendirerek, "Mersin Kent Konseyi olarak hedefimiz önümüzdeki yıl toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak olacaktır. Bunun içinde mücadele edeceğiz. Çünkü eğer kentimizi kadınlarımız için yaşanabilecek bir hale getireceksek bunu ancak hep beraber başarabiliriz. Bu proje bütün kenti kapsamalı, her yaştan kadın ve erkek katılmalıdır" dedi.
Lokmanoğlu'nun konuşmasının ardından ise Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin özel olarak tasarladığı maskeleri takan grup saygı duruşunda bulunarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. Grup, akşam geç saatlere kadar burada etkinliği sürdürerek vatandaşları bilgilendirdi.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.