Mersin'de kadınlar yürüdü

Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile biraraya gelen kadınlar, eylem yaparak yürüdü. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile kendilerine Mor Dayanışma- Kampus Cadıları adını veren grup, merkez...

08 Mart 2015 Pazar 17:54
Mersin'de kadınlar yürüdü






Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile biraraya gelen kadınlar, eylem yaparak yürüdü.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile kendilerine Mor Dayanışma- Kampus Cadıları adını veren grup, merkez Yenişehir İlçesi Dumlupınar Caddesi'nde bir araya geldi. Burada 'Hayatın her alanında örgütlenerek dayanışma ile geliyoruz' yazılı dev bir pankart açan kadınlar, Sanatçılar Meydanı'na yürüdü. Yol boyunca, 'Batsın, batsın ahlakınız batmasın', 'Canımızı yaktınız hesap soracağız' sloganları atan kadınlar ayrıca, 'Canımızı sokakta bulmadık, sokakta savunacağız', 'Görünmeyen emek sesini yükselt', 'Boşanmayı değil, cinayeti engelle', 'Erkek vuruyor, devlet onu koruyor' yazan dövizler taşıdı. Burada grup adına konuşan Hatice Aydoğan, kadınların yaşamlarına, emeklerine, bedenlerine sahip çıktığını söyledi.
Aydoğan, "Geçmişten günümüze biz kadınlar erkek egemen zihniyet tarafından her zaman ikinci cins olarak görüldük. Tacize, tecavüze, şiddete ve katliamlara maruz kaldık. Yüzyıllar boyunca kadınların yerine kadınlardan başka herkes konuştu. Başa geldiği günden beri, Ak Parti Hükümeti'nin de kadına yönelik nefret söylemleri değişmedi. Bu politikalarla daha da cesaretlenen erk zihniyet, Mersin'de Özgecan'ı ve Özgecan'dan sonra 18 kadını daha katletmiştir" dedi.
Konuşmanın ardından halaylar çeken kadınlar daha sonra olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.