Mert'i yaralayan deney davası başladı

    Arzu KAYA / İSTANBUL, () ÜSKÜDAR'da, Fen Bilgisi dersinde yapılan deney sırasında meydana gelen patlama sonucu 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Mert Öztoprak'ın gözünden ve yüzünden yaralanmasına ilişkin davanın...

02 Temmuz 2015 Perşembe 17:39
Mert'i yaralayan deney davası başladı






 

 

Arzu KAYA / İSTANBUL, () ÜSKÜDAR'da, Fen Bilgisi dersinde yapılan deney sırasında meydana gelen patlama sonucu 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Mert Öztoprak'ın gözünden ve yüzünden yaralanmasına ilişkin davanın ilk duruşması görüldü.

"NEDEN PATLADIĞINI HÂLÂ BİLMİYORUM"
Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Aslan, olayda bir gözünü kaybeden Mert Öztoprak ve tarafların avukatları katıldı.
"Taksirle yaralama" suçundan dolayı 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşına çıkan Aslan, olay günü deney yapmak için hazırlık yaptığını belirterek, "Deney malzemelerini birbiriyle karıştırdım. Bu malzemeleri bir demir boruya koymaya başladık. Malzeme birdenbire parladı. Parlaması için su olması gerekiyor. Tükürükle de reaksiyona geçebilir. Üflediğim söyleniyor ama üflemedim de. Neden patladığını hâlâ bilmiyorum" dedi.

"KİMYASALLARI ÜFLEYEREK BORUYA SOKTU, PATLAMA OLDU"
Patlamada bir gözünü yitiren Mert Öztoprak ise öğretmeninin deney için herhangi bir güvenlik önlemi almadığını iddia ederek, "Elime dökülen kimyasalları üfleyerek borunun içine soktu. Birdenbire parlama oldu. Ben yaralandım" diye konuştu.

Öztoprak'ın avukatı Aynur Tanay Kanat ise deney sonrası öğrencinin sol gözünü kaybettiğini vurgulayarak, "Diğer gözü de birçok acılı ameliyattan sonra kısmen görür hale gelmiştir. Olayda hiçbir tedbir alınmamış, gözlük, eldiven kullanılmayarak iş şansa bırakılmıştır" şeklinde konuştu.

YARALANMA ORGAN YİTİMİNE SEBEP OLDU MU?
Mahkeme, Mert Öztoprak'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek, yaralanmanın niteliğinin organ işlevinin zayıflamasına, yitirilmesine veya yüzde değişikliğe sebebiyet verip veremeyeceği konusunda rapor düzenlenmesi istendi. İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü'nde görevli öğretim üyesi bilirkişiye dosyanın gönderilerek, sanık öğretmenin kusurunun olup olmadığı yönünde rapor alınmasının istenmesine de karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN...
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Mehmet Aslan'ın Üsküdar Ali Fuat Başgil Ortaokulu'nda Fen Bilgisi öğretmeni olduğu, 2 Aralık 2014 günü 6-C sınıfında dersi olan Aslan'ın okul içerisinde bulunan laboratuvarda "su ile yanma reaksiyonu" deneyini yapmak istediği anlatıldı.
Öğretmenin, 11 yaşındaki Mert Öztoprak'ı deneyde kendisine yardımcı olması için yanına çağırdığı sırada patlama meydana geldiği belirtilen iddianamede, öğretmen Aslan'ın gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek olaya sebebiyet verdiği ve sonucunda öğrencisinin yaralanmasına neden olduğu kaydedildi. Öğretmen hakkında "Taksirle yaralama" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ...
Üsküdar'daki Ali Fuat Başgil Ortaokulu'nun 6-C sınıfındaki öğrencilerin 2 Aralık 2014 günü laboratuvardaki Fen Bilgisi dersinde yaptıkları deney patlamayla sonuçlanmış, patlamada öğretmen Mehmet Aslan ile kendisine yardımcı olan 11 yaşındaki Mert Öztoprak yaralanmıştı. Yüzünden yaralanan Mert'in sol gözünde görme kaybı oluşmuştu.

(FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.