Meteoroloji Vali'yi de AKOM'u da yanılttı

İstanbul ve Marmara bölgesini etkisi altına alına yoğun kar yağışı hem AKOM'u hem de İstanbul Valisi Vasip Şahin'i zor durumda bıraktı.

10 Şubat 2015 Salı 09:02
Meteoroloji Vali'yi de AKOM'u da yanılttı







Meteoroloji Vali'yi de AKOM'u da yanılttı

istanbulda okullar tatil mi, istanbul kar yağışı, marmara bölgesi hava durumu, son dakika hava durumu

İstanbul ve Marmara bölgesini etkisi altına alına yoğun kar yağışı hem AKOM'u hem de İstanbul Valisi Vasip Şahin'i zor durumda bıraktı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da bugün okulların tatil edilmeyeceğini twitter adresinden duyururken fırtına ve yoğun kar yağışı şehrin büyük bölümünü tamamen etkisi altına çoktan aldı.

Vali Vasip Şahin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Meteorolojik tahminlere göre çok yoğun kar yağışı beklenmediğinden bugün (salı günü) okullarımızda eğitime devam edilecektir" dedi. Ancak binlerce vatandaş sosyal medya üzerinden Vali'ye çağrıda bulunarak okulların tatil edilmesini istedi

VATANDAŞLAR İŞE BİLE GÜÇLÜKLE GİTTİ


Meteoroloji'nin hafta başı yaptığı kar yağışı ve fırtına uyarısı bugüne sarktı. Günlerdir beklenen fırtına ve yoğun kar yağışı sabaha kadar devam etti. Dün akşam yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı ulaşımı da olumsuz şartları Marmara, Trakya bölgelerinde hayatı olumsuz etkiledi.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.


İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:


07.00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot seferi
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
09.00 Bursa - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi


BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:


07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
12.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

AĞRI'DA OKULLAR TATİL

Kar yağışının etkisini göstermeye başladığı Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

ERZURUM'DA DA TATİL

Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Bugün 2 soğuk hava dalgası tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak. Hafta içi yurdun büyük bölümünde kar yağışları görülecek. Sıcaklıklar ise yurt genelinde bugünden itibaren hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak. YOĞUN KAR GELİYOR Sıcaklıkların İstanbul'da 5 dereceye düşeceği İstanbul'da bugün karla karışık yağmur bekleniyor. Ancak gece saatlerinden itibaren İstanbul'da hava sıcaklıkları 1 dereceye kadar düşecek ve Salı ve çarşamba günü yoğun kar yağışları görülecek.


İZMİR'E DE AKŞAM KAR GELİYOR

İzmir'de ise bu akşam saatlerinden itibaren yağışların yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde meydana geleceği ve salı günü iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği ve çarşamba günü yağışın kesilmesi bekleniyor.
Son Güncelleme: 10.02.2015 09:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.