Meya-der, Pkk Ve Ypg'liler İçin Mevlit Okuttu

MEZOPOTAMYA Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Meya-Der) Hakkari Şubesi, çeşitli tarihlerde ölen PKK'lı ve Suriye'de silahlı faaliyet gösteren YPG'liler için mevlit okuttu. Mevlide katılan 400'e yakın...

27 Kasım 2014 Perşembe 15:41
Meya-der, Pkk Ve Ypg'liler İçin Mevlit Okuttu






MEZOPOTAMYA Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Meya-Der) Hakkari Şubesi, çeşitli tarihlerde ölen PKK'lı ve Suriye'de silahlı faaliyet gösteren YPG'liler için mevlit okuttu. Mevlide katılan 400'e yakın PKK'lı yakınına yemek verildi.
Meya-Der Hakkari Şubesi tarafından bir düğün salonunda okutulan mevlide, Hakkari Belediye Başkanı DBP'li Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari il Eş Başkanları Musa Çiftçi, Berivan Emine Akboğa, HDP Hakkari il Eş Başkanları Nesibe Gümüşlü, Rahmi Temel, Hakkari Kent Meclisi Eş Başkanları Kazım Krut, Perihan Kahraman, STK Temsilcileri ve çatışmalarda hayatını kaybeden 400'e yakın PKK'lının yakınları katıldı. Mevlide katılan kadınlara Meda-Der tarafınan 'Barışı simgeleyen' beyaz başörtü hediye edildi.
Meya-Der Hakkari Şube Başkanı Ramazan Elmas, yakınlarını kaybeden ailelerin yüreklerinin çocukları ve Kürdistan için yandığını söyledi. Elmas, "Kürt çocukları kendi halkı için Kobani de yaşamlarını feda ediyor. Bizim de bu mücadelenin başarıya ulaşması için el ele tutuşmamız gerekir"dedi. Mevlide gelen ailelere ise kavurma, pliavı ve cacık ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.