Mezar Açtığı Düşünülen Ayılar İçin Domuzlu Foto Kapan

KASTAMONU'nun Ağlı İlçesi'nde, 54 yaşındaki Halil Ünivar'ın mezarını açıp cesedinin bir bölümünü yediği düşünülen ayıların sayısının belirlenmesi için bölgeye domuz tuzaklı foto kapan sistemi kuruldu. İlçeye bağlı Yağlıca...

30 Ekim 2014 Perşembe 13:59
Mezar Açtığı Düşünülen Ayılar İçin Domuzlu Foto Kapan






KASTAMONU'nun Ağlı İlçesi'nde, 54 yaşındaki Halil Ünivar'ın mezarını açıp cesedinin bir bölümünü yediği düşünülen ayıların sayısının belirlenmesi için bölgeye domuz tuzaklı foto kapan sistemi kuruldu.
İlçeye bağlı Yağlıca Mahallesi'nde geçen hafta cuma günü mezarının açık olduğu fark edilen Halil Ünivar'ın cenazesi mezarın yanında bulundu. Mezarın etrafında birden fazla ayıya ait ayak izleri belirlenirken, parçalanan kefen içindeki cesedin bazı organlarının da olmadığı saptandı. 51 gün önce toprağa verildiği mezarı ayılar tarafından açıldığı düşünülen Ünivar'ın cenazesi, yapılan incelemeden sonra aynı mezarlıkta farklı bir noktada daha derin kazılarak gömüldü.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki ayı sayısını belirlemek için foto kapan sistemi kurdu. Foto kapanlardan biri de açılan mezarın bulunduğu mezarlığın yakınına yerleştirildi. Foto kapanın bulunduğu noktaya ayıların gelmesi için avcılar tarafından vurulan bir domuz leşi konuldu. Mahalleye yaklaşık 200 metre uzaklıktaki ağaca zincirle bağlanan domuzu yemek için gelen ayıların foto kapan ile görüntülenip sayılarının belirlenmesi amaçlanıyor.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, sayı tespitinin ardından ayıların köye gelerek bağ ve bahçelere zarar vermesini önlemeye yönelik çalışma da yapacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.