Mezopotamya Ekoloji Hareketi'nin HES protestosu

Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, () - MEZOPOTAMYA Ekoloji Hareketi aktivistleri, Dünya Su günü nedeniyle Diyarbakır, Van, Tunceli ve Mardin'de çeşitli eylemler yaptı. Dün Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde yapımı süren Kulp-1 Hidroelektrik Santrali'ni...

29 Mart 2015 Pazar 17:19
Mezopotamya Ekoloji Hareketi'nin HES protestosu






Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, () - MEZOPOTAMYA Ekoloji Hareketi aktivistleri, Dünya Su günü nedeniyle Diyarbakır, Van, Tunceli ve Mardin'de çeşitli eylemler yaptı. Dün Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde yapımı süren Kulp-1 Hidroelektrik Santrali'ni (HES) protesto için kamp kurmalarına ve yürüyüş yapmalarına jandarma müdahale etti.
Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteren Mezopotamya Ekoloji Hareketi aktivistleri dün ve bugün HES yapımını protesto etmek üzere eş zamanlı olarak farklı alanlarda çeşitli eylemler düzenledi.
Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ndeki Kaniya Bawiya, Mardin'in Dargeçit, Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ndeki Gözeler ve Van'ın Muradiye İlçesi'ndeki Muradiye Şelalaleri'nde toplanan çevre aktivistleri, seslerini duyurmaya çalıştı.

HDP ve DBP ilçe başkanlarının da destek verdiği Kulp İlçesi'ndeki yürüyüşte, 'Tarihimize, kültürümüze ve doğamıza sahip çıkıyoruz' ve 'HES'lere ve güvenlik barajlarına geçit yok' pankartı açan grup, yaklaşık 3 kilometre yürüdü. Jandarmanın Kulp-1 HES yakınında yolu kapatması üzerine Pasur Çayı kenarında yapılan basın açıklaması ile eylem sona erdi.
Mezopotamya Ekoloji Hareketi aktivisti Güner Yanlıç dün kamp yapmak üzere gittikleri Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde jandarma engeliyle karşılaştıklarını belirterek, "Siyasi bir amacı olmayan ve tamamı ile doğanın korunmasına yönelik bir günlük kamp yapma isteğimize jandarma izin vermedi. Kaniya Bawiya bölgesinde yapımı devam eden HES'i proteste etmek için bizler de jandarmanın bizi engellediği yerde yürüyüşe geçtik. Ancak yürüyüşümüze de izin vermediler" dedi.
Güner Yanlıç, dün ve bugün Tunceli'nin Ovacık, Diyarbakır'ın Kulp, Van'ın Muradiye İlçesi'nde ve Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde eşzamanlı eylemlerle doğa tahribatına dikkatleri çekmek için eylem ve basın açıklamaları yapıldığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.