MHP Genel Başkanı Bahçeli: YSK'nin alacağı karar herkes için bağlayıcıdır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Hangi partilerin seçime girip giremeyeceği bizim gündemimiz değildir. YSK'nin alacağı karar, açıklayacağı takvim herkes için bağlayıcıdır." dedi.

21 Nisan 2018 Cumartesi 21:57
MHP Genel Başkanı Bahçeli: YSK'nin alacağı karar herkes için bağlayıcıdır






ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarının katılımıyla Kızılcahamam'da düzenlenen toplantı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin önündeki temel siyasi gündem ve gelişmeleri her boyutuyla değerlendirdiklerini, takip ve temini gerçekleştirilecek stratejik planlamaları samimiyetle ve insicam halinde ele aldıklarını belirtti.

MHP'nin, cumhur ittifakının başarıya ulaşması için imkanları nispetinde çalışacağını, Türkiye'nin her seçim çevresinde demokratik tutumunu ve milli duruşunu azimle göstereceğini bildiren Bahçeli, "24 Haziran 2018'de hangi partilerin seçime girip giremeyeceği, aday veya adayların kim ya da kimler olacağı bizim meselemiz, bizim gündemimiz değildir. Yüksek Seçim Kurulunun alacağı karar, açıklayacağı takvim herkes için bağlayıcıdır. Çünkü Türkiye bir hukuk devletidir." değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Bahçeli, MHP'nin, cumhurun beklentilerine, taleplerine, arzu ve hedeflerine tüm gücüyle ihtimam, itina ve irade gösterip siyasi faaliyetlerini bütünlük ve ahlaki süreklilik içinde icra edeceğinin altını çizdi.

"Hiçbir siyasi zihniyet, hiçbir siyasi aktör acziyet, atalet ve zafiyetinin faturasını oraya buraya çıkarmanın hazırlık ve hevesine kapılmamalıdır." diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Cumhur ittifakı, 16 Nisan halk oylamasıyla kabul edilen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bütün kurum, kural ve ilkeleriyle hayata geçirme konusunda tavizsizdir. Türk milleti yegane gücümüz, yegane umudumuzdur. Nitekim egemenliğin sahibi büyük Türk milletidir. 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsü ve sonrasında yaşananlar siyaset müessesine ertelenemez, geciktirilemez mükellefiyetler yüklemişti. Bu mükellefiyetler en başta devlet yönetiminde seri, süratli, etkin ve güçlü bir iradi yapının varlığı ve devamlılığını zorunlu hale getirmişti. Türkiye'nin yönetiminde hukuki ve fiili durumların neden olduğu aksamaların, engellemelerin, gecikmelerin ve zayıflıkların yeni bir hükümet sistemiyle telafisi kaçınılmaz bir ihtiyaçtı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle bu ihtiyaç karşılanmış, Türkiye'nin önü açılmış, ömrünü kısaltma girişimlerine demokrasinin erdem ve müktesebatıyla set çekilmiştir."

"24 Haziran, Cumhuriyet'in 100. yılına giden süreçte tarihi kavşaktır"

24 Haziran seçimlerinin, Cumhuriyet'in 100. yılına giden süreçte tarihi kavşak ve dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Bahçeli, "Siyaseti karaborsaya çeviren, karmaşık ve kaotik zihniyetleriyle sistem bunalımı, hatta rejim krizi çıkarmak için ellerini ovuşturan müflis siyaset erbabına Türk milleti hak ettiği cevabı verecek, demokratik bedeli ödettirecektir. Tekraren parlamenter sisteme dönüş sinyalleri veren, bu kapsamda karanlık söylemlerle avunan tükenmiş siyasetçiler elbette millet iradesiyle terslenip tel tel dağılacaklar, neticede bozguna uğrayacaklardır." açıklamasını yaptı.

Bahçeli, cumhur ittifakının milli istiklalin namusu, milli istikbalin müdafaa ruhu olduğunu kaydetti.

MHP'nin bu namusu savunacağını, bu ruha bağlı kalacağını, üstelik ittifakın zaferi için geceyi gündüze katacağını ifade eden Bahçeli, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti, cumhurun mükafat ve muzaffer mihveridir. Emperyalizmin sınırlarımıza demirlediği, ülkemizle ilgili kirli senaryo ve karanlık planlamalar yaptığı bir dönemde, 24 Haziran'da milletimiz bekasına, beraberliğine, bereket ve kaderine sahip çıkacaktır. Tuzaklar nafiledir. Oyunlar boşunadır. Türklüğü eritmek, Türkiye'yi emmek için seferber olmuş iç ve dış mihraklara karşı cumhur ittifakı milli iradeyle birleşip mukaddes ve muazzez bir mücadele şuuruyla hesapları alt üst edecek, muhasım ve müstevli odakları bir kez daha yenilgiye uğratacaktır."

Bahçeli, cumhur ittifakının şaşmaz ve şaibesiz iradeleri olduğunu belirterek, "MHP iradesini sonuna kadar koruyacak, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ön şartsız yanında duracak, desteğini harfiyen gösterecektir." ifadesini kullandı.

"MHP pazarlık yapmaz, yapmamıştır"

Bahçeli, seçimlerin 24 Haziran'da yapılmasına ilişkin eleştirilere yönelik de şunları kaydetti:

"Özellikle seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili olarak, danışıklı dövüş ithamında bulunanlar cumhur ittifakının başarısından ürken, Türk milletinin yeni bir tarih yazacak olmasından korkan yalancılar ve gayri milli çevrelerin yancıları olan şuursuzlardır. MHP pazarlık yapmaz, yapmamıştır. MHP'nin ilke ve ülküleri alınıp satılamaz, aksini iddia edenler ise hüsrana uğrayacak ahlaksızlardır. 24 Haziran 2018'de küresel saldırı ve tahakküme cevap verilecektir. 24 Haziran 2018'de kiralık ve proje terör örgütlerinin kumpas ve komplolarına milli irade haddini bildirecektir. 24 Haziran 2018'de Türk ve Türkiye düşmanları sandığa gömülecektir. Kutlu bir diriliş ve yükseliş hamlesi önümüzdedir. Türkiye'nin geleceği bizzat Türk milleti tarafından tayin ve tescil edilecektir. Bundan kaçış yoktur, bundan kurtuluş olmayacaktır."

MHP'nin tam bir uyum ve inanmışlıkla siyasi vaat ve sözlerine sadakat göstereceğini, Türkiye'nin bekasına tüm dava arkadaşlarıyla birlikte katkı verip uğrunda mücadelesini kararlılıkla ifa edeceğini belirten Bahçeli, "Kızılcahamam'da aziz şehitlerimizin anısını yaşatan Ülkücü Şehitler Anıtı irademizin şahidi ve aynı zamanda ilhamıdır. 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin ülkemiz, milletimiz, siyasi partilerimiz, demokrasimiz ve Türk-İslam alemi için hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Artık söz ve karar, mensubu olmaktan her daim iftihar ettiğimiz aziz Türk milletinindir." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.