Midyat'ta Öğretmenlere Kürtçe Kursu

Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), () - EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Mardin'in Midyat İlçesi'nde öğretmenler için Kürtçe dil kursu açtı. Haftada 2 gün, 6 saat verilen Kürtçe kursuna 25 kişi katılıyor. Eğitim-Sen...

28 Kasım 2014 Cuma 12:54
Midyat'ta Öğretmenlere Kürtçe Kursu






Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), () - EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Mardin'in Midyat İlçesi'nde öğretmenler için Kürtçe dil kursu açtı. Haftada 2 gün, 6 saat verilen Kürtçe kursuna 25 kişi katılıyor.
Eğitim-Sen Midyat temsilciliği tarafından Cumhuriyet Bulvarı’nda bulunan sendika binasında açılan Kürtçe'nin Kurmanci lehçesindeki dil kursuna, ilçede görev yapan öğretmenler ve vatandaşlar ilgi gösteriyor. Kürtçe kursu eğitmenleri Celal Atış, Fesih Yeler ve Medeni Doğmuş tarafından haftada 2 gün 6 saat süre ile eğitim veriliyor. Vatandaş ve öğretmenlerden oluşan 25 kişi 4 ay sürecek Kürtçe kursuna katıldı.

Eğitim-Sen Midyat Temsilcisi Reşit Aslan, Midyat’taki farklı kültürlerin birbirini tanıyabilmesi, ilçede görev yapan öğretmenlerin, yerel halkın dillerine yabancı olmaması ve demokrasinin gelişebilmesi için, Kürtçe kursunun açılmasının önemli olduğunu söyledi. Aslan, "Kursta hiç Kürtçe bilmeyen üyelerimiz, hem Kürtçe öğrenecek, hem öğrencileri ve velileri ile rahat iletişim kurma imkanı bulabilecek" dedi.
"YENİ BİR DİL ÖĞRENMEK ÇOK KEYİFLİ"
Antalya’nın Manavgat İlçesi'nden bu yıl ilk görev yeri olarak Midyat’a atandığını söyleyen kursiyer Yasemin Demir Şahin, "Ben Almanca öğretmeniyim. Açılan bu kurs bölgeye yabancı birisi olarak bana çok faydalı oldu. Kendimi çalıştığım yere ait hissetmemi sağlıyor. Ayrıca Almanca öğretmeni olarak yeni bir dil öğrenmek çok keyifli. Birkaç ay içinde iyi konuşamasam da rahatlıkla Kürtçe'yi anlayabileceğimi düşünüyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.