Muayene Cezası Hafifledi, Çiftçiler Traktörleriyle Sıraya Girdi

TORBA yasa olarak bilinen 6552 sayılı kanun düzenlemesi ile araç muayeneleri cezalarına getirilen aflar özellikle kırsal kesimde yaşayan traktörlerin araç muayenelerini yaptırmayan çiftçilere yaradı. Çiftçiler, traktörleriyle araç muayene...

25 Ekim 2014 Cumartesi 09:48
Muayene Cezası Hafifledi, Çiftçiler Traktörleriyle Sıraya Girdi






TORBA yasa olarak bilinen 6552 sayılı kanun düzenlemesi ile araç muayeneleri cezalarına getirilen aflar özellikle kırsal kesimde yaşayan traktörlerin araç muayenelerini yaptırmayan çiftçilere yaradı. Çiftçiler, traktörleriyle araç muayene istasyonunda uzun kuyruklar oluşturuyor.
Yürürlüge giren yasa ile göre araç muayenelerini geciktirenlere uygulanan cezalar değişti. Buna göre büyük indirimlerin uygulandığı yasaya göre araç muayenesini zamanında yaptırmamış araç sahipleri, yıl sonuna kadar muayeneye geldikleri takdirde ceza bedeli, aylık yüzde 5 yerine, aylık enflasyon oranında belirlenecek. 
Bu yasadan faydalanmak isteyen Sakarya'nın köylerinde oturan çiftçiler, ilçelerine gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na ait  seyyar araç muayene istasyonunda cezasız olarak  traktörlerinin muayenelerin yaptırmak için uzun kuyruklar oluşturdular. Yasaya göre 10 yıldır muayeneye gelmeyen bir traktörün ödeyeceği gecikme cezası 510 TL yerine, yaklaşık olarak 62 TL'ye kadar inerken; yıllardır traktör muayeneleri yaptırmadıkları için para cezasından kurtulan çiftçiler ''Bizimde ihmalkarlığımız var, yasayı çıkaranlardan Allah razı olsun" dedi.
Araç muayenelerine getiren düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin 31 Aralık tarihine kadar başvurmaları gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.