Muhtar, sahipsiz köpeklere sahip çıktı

Yusuf ÇINAR/SUNGURLU (Çorum), () - ÇORUM'un Sungurlu İlçesi'ndeki Gökçam Köyü Muhtarı Mehmet Sabancılar, köydeki yaklaşık 50 sokak köpeğine sahip çıktı. Mehmet Sabancılar eşi ile birlikte köpeklerin beslenme ve barınma ihtiyacını...

29 Mart 2015 Pazar 11:27
Muhtar, sahipsiz köpeklere sahip çıktı






Yusuf ÇINAR/SUNGURLU (Çorum), () - ÇORUM'un Sungurlu İlçesi'ndeki Gökçam Köyü Muhtarı Mehmet Sabancılar, köydeki yaklaşık 50 sokak köpeğine sahip çıktı. Mehmet Sabancılar eşi ile birlikte köpeklerin beslenme ve barınma ihtiyacını karşıladığını yavru köpeklerin bakımını yaptıklarını söyledi. 
Sungurlu İlçesi'ne bağlı Gökçam Köyü'nün 46 yaşındaki muhtarı Mehmet Sabancılar, köyde bulunan başı boş yaklaşık 50 sahipsiz köpeğin bakımını üstlendi. Eşi 48 yaşındaki Canan Sabancılar ile birlikte köpeklerin beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayan Mehmet Sabancılar'a köylüler de destek verdi. Mehmet Sabancılar yavru köpeklerle özel olarak ilgilendiklerini anlatırken, şöyle dedi:
"Eşim ile birlikte iki yıldır köyümüzdeki sahipsiz köpeklere bakıyoruz. Sağ olsunlar köyümüzün imamından tutun da köyümüzdeki hayvan sever vatandaşlarımız ile birlikte hareket ederek başı boş sahipsiz köpeklerin barınma sorununa kadar gidermeye çalışıyoruz. Ancak bazı köylülerimiz de buna karşı çıkmaktalar. Sungurlu Belediyesi'nden aldığımız yiyecekler, hayırseverlerden gelen yardımlarla sokak köpeklerini besliyoruz. Bakımları çok zor olsa da yine de severek onların ihtiyaçlarını karşılamak için çaba harcıyoruz."
Köpeklerin aşı gibi bazı tıbbi bakımlarının da yapılması gerektiğini anlatan Mehmet Sabancılar, Çorum Belediyesi’nden bu başıboş köpeklerin hayvan barınağına götürülmesi için yardım istediklerini söylei. Sabancılar, şöyle konuştu:
"İki yıldır bizler onlara baktık ama onlarında sahiplenmeye ihtiyaçları var. Zamanın da aşı ve benzeri şeyler yapılmalı bunu biliyoruz. Sayıları da her geçen gün çoğalan bu hayvanlara yetkililerin gelerek sahip çıkmaları ve sahipsiz köpeklerin barınaklara götürmeleri lazım. Gelmeyen olmasa biz onlara bakmaya devam ederiz."
 
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.