Muradiye'de HES protestosu

MURADİYE (Van), () - VAN'ın Muradiye İlçesi'ndeki Muradiye Şelalesi üzerine yapılan hidroelektrik santraller (HES), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekoloji Beleşenleri tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Basın açıklaması...

29 Mart 2015 Pazar 16:04
Muradiye'de HES protestosu






MURADİYE (Van), () - VAN'ın Muradiye İlçesi'ndeki Muradiye Şelalesi üzerine yapılan hidroelektrik santraller (HES), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekoloji Beleşenleri tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.
Basın açıklaması için DBP Muradieye İlçe binası önünde bir araya gelen aralarında HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Çoban'ın da bulunduğu yaklaşık 500 kişi araçlarla ilçeye 4 kilometre uzaklıktaki Muradiye Şelalasi'ne gitti. Şelale önünde toplanan eylemciler 'Susmayacağız susuz kalmayacağız', 'Heslere inat yaşasın hayat' pankartlarını açtı. Burada konuşan DTK Ekoloji Bileşenleri Sözcüsü Yasemin Özdemir, şelanenin alt ve üst kısmına yapılan HES'lerin Muradiye Şelalesi'ni yok edeceğini söyledi. Özdemir, HES'lere karşı yöre halkıyla birlikte mücadele vereceklerini ve herkesten bu konuda destek beklediklerini söyledi.
DOĞA KATLEDİLİYOR

Daha sonra konuşan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Türkiye'de enerji üretimi ve enerji piyasası rekabeti adına doğa katliamı yapıldığını söyledi. Milletvekili Üçer, "Alternatif enerji üretmek mümkünken, herkesin ihtiyacı olan enerjiyi yenilenebilir bir tarzda üretebilmek mümkünken pazar piyasasına sermayedarlara malzeme olacak şekilde üretmek ve bunu halka pahalı bir şekilde sunmak gayri vicdanidir. Doğanın dengesini bozmadan bu coğrafyada elektrik üretmek mümkündür. Güneşten, rüzgardan, bio yakıtlardan faydalanarak bu üretimi yapmak mümkündür. Ama bunu yapmak sermayenin işine gelmez. Bizler bunların bu kirli politikalarına dur diyeceğiz. Bu halkın değerlerine dokunmalarına izin vermeyeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.