NATO Mayın Görev Grubu Komutası, Türkiye'ye geçti

Erdem ÖZCAN- Taygun ERTAN/ERDEK (Balıkesir), () - BALIKSERİ’in Erdek İlçesi’nde düzenlenen törenle daha önce İtalya'da olan NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'nin komutası Türkiye'ye devredildi. Erdek Deniz Üssü'nde...

02 Temmuz 2015 Perşembe 18:50
NATO Mayın Görev Grubu Komutası, Türkiye'ye geçti






Erdem ÖZCAN- Taygun ERTAN/ERDEK (Balıkesir), () - BALIKSERİ’in Erdek İlçesi’nde düzenlenen törenle daha önce İtalya'da olan NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'nin komutası Türkiye'ye devredildi.
Erdek Deniz Üssü'nde yapılan devir teslim törenine İtalyan Deniz Kuvvetlerinden Albay Giovanni Piegaja, NATO Deniz Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğamiral Arian Minderhoud ve Türk Deniz Kuvvetlerinden Albay Ramazan Kesgin katıldı. Tören öncesi TCG Barbaros gemisinde basın mensuplarına açıklama yapan NATO Deniz Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğamiral Arian Minderhoud, NATO'ya denizde sürekli harekat ve diğer olanaklar için daimi deniz görev gruplarının NATO'nun belkemiği olduğunu ifade etti. "NATO her zaman olduğu gibi üye ülkelerin güvenliğine kendine adamıştır" diyen Minderhoud, "Eminim ki NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2, NATO'nun birliğinin ve bağımlılığının güvencesi olmaya devam edecektir" dedi.
Mayın harekatından her türlü zorlu harekata hazır olan SNMCMG2'nin görevini Türk bir komutana vermekten gurur duyduğunu ifade eden İtalyan Deniz Kuvvetlerinden Albay Giovanni Piegaja, "Bu görevimizi başarıyla tamamladık. Üye ülkelerin ortak savunmaya ve birliğe olan inancını pekiştirerek, denizlerdeki güvenliği artırarak katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
YUNANİSTAN'DA KATILACAK
İtalya'dan komutayı devralan Türk Deniz Kuvvetlerinden Albay Ramazan Kesgin, personelle birlikte göreve hazır olduklarını ifade etti. Grubundaki gemilerin profesyonelliğinden şüphesinin olmadığını ifade eden Kesgin, 1 yıllık görevi başarıyla tamamlayacaklarını ifade etti.
Görevi devraldıktan sonra bazı ülke gemilerinin de Türk gemilerine eşlik edeceğini söyleyen Albay Kesgin, "Romanya, Yunanistan, Almanya ve İspanya'dan bir gemi grubumuza katılacak" dedi.
Uluslararası sularda bir yıl boyunca görev yapacak olan 'TCG Barbaros' ve 'TCG Enez' gemileri, NATO'nun sorumluluğundaki Akdeniz, Karadeniz ve Kuzey Deniz'de mayınlara karşı güvenliği sağlayacak.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.