Nazlı Ilıcak aranıyor; Medya'da FETÖ'cü yapılanmaya karşı operasyon

FETÖ/PDY kapsamında gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında gözaltına alınması kararı çıkartıldı.

25 Temmuz 2016 Pazartesi 10:30
Nazlı Ilıcak aranıyor; Medya'da FETÖ'cü yapılanmaya karşı operasyon






Paralel yapının medya ayağı ile ilgili bu sabah saatlerinde operasyonlar için düğmeye basıldı. Başsavcı vekili İsmail Uçar'ın talebi üzerine gözaltı kararı verildi. FETÖ/PDY örgütünün medya ayağı kapsamında 42 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın İstanbul'daki evinde bulunamadığı belirtildi. Ilıcak'ın Bodrum'da olabileceğini değerlendiren İstanbul polisi, Muğla polisi ile temasa geçti.

Medya'da FETÖ'cü yapılanmaya karşı operasyon

FETÖ'cü yapılanmaya yönelik operasyonlar medyaya sıçradı. Örgütün medya ayağında etkin şekilde kullandığı isimler arasında aralarında Nazlı ılıcak'ın da bulunduğu 42 gazeteci hakkında yakalama kararı var.

POLİS NAZLI ILICAK'I ARIYOR

Türkiye'yi sarsan darbe girişiminin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı' nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen gazeteci Nazlı Ilıcak, için güvenlik güçleri Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçti.

Nazlı Ilıcak' ın ilçede olduğunun tespit edilmesi üzerine Güvercinlik'teki evinde arama yapıldı. Ancak şuana kadar yapılan aramalarda Nazlı Ilıcak'a ulaşılamadı.

ARAMALAR SÜRÜYOR

Darbe girişimi sonrası hakkında yakalama kararı çıkartılan ve MOBESE kameralarından Bodrum'da olduğu belirlenen gazeteci Nazlı Ilıcak için başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Evde yapılan kontrollerde, konutun çalışanı Y.Ç. ve yardımcısı A.G. ile şoförü S.A.'nın ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Nazlı Ilıcak'ın yatak odasında yapılan aramada bulunan 2 not defteri, 7 adet Fethullah Gülen'e ait kitap ve 1 bilgisayara el konulduğu belirtildi. Nazlı Ilıcak'ın komşu ve yakınlarına bir süreliğine yurt dışına gideceğini söylediği ileri sürüldü.

Hakkında gözaltı kararı çıkartılan 42 gazeteciden İbrahim Balta, Yakup Sağlam, Seyit Kılıç, Bayram Kaya ve Cihan Acar gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

İşte CNN TÜRK'ün haberine göre gözaltı kararı bulunan gazeteciler

Abdullah Abdulkadiroğlu
Abdullah Kılıç
Ahmet Dönmez
Ali Akkuş
Arda Akın
Nazlı Ilıcak
Bayram Kaya
Bilal Şahin
Bülent Ceyhan
Bülent Mumay
Bünyamin Köseli
Cemal Azmi Kalyoncu
Cevheri Güven
Cihan Acar
Cuma Ulus
Emre Soncan
Ercan Gün
Erkan Akkuş
Ertuğrul Erbaş
Fatih Akalan
Fatih Yağmur
Habib Güler
Hanım Büşra Erdal
Haşim Söylemez
Hüseyin Aydın
İbrahim Balta
Kamil Maman

Kerim Gün
Levent Kenes
Mahmut Hazar
Mehmet Gündem
Metin Yıkar
Muhammet Fatif Uğur
Mustafa Erkan Acar
Mürsel Genç
Selahattin Sevi
Seyit Kılıç
Turan Görüryılmaz
Ufuk Şanlı
Ufuk Emin Köroğlu
Yakup Sağlam
Yakup Çetin

Darbe girişiminden sonra ülkeyi terkeden isimler şöyle;
- Abdullah Abdülkadir
- Bilal Şahin
- Bülent Ceyhan
- Fatih Akalan
- Fatih Yağmur
- Kamil Maman
- Mahmut Hazar
- Selahattin Selvi

Darbe girişiminden önce ülkeden ayrıldığı belirlenen isimler ise şunlar
- Ahmet Dönmez
- Turan Görüryılmaz
- Ufuk Emin Köroğlu


 NAZLI ILICAK, BODRUM’DA GİDİLEN DÖRT AYRI ADRESTE BULUNMADI

Darbe soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkan gazeteci Nazlı Ilıcak, Bodrum’da arama yapılan dört ayrı adreste de bulunamadı.
Darbe girişimi soruşturmasında hakkında gözaltı kararı çıkartılan 42 gazeteci arasında bulunan Nazlı ılıcak’ın yakalanması için Bodrum’da sabah saatlerinde başlatılan operasyonlar sürüyor. Ilıcak’ın Güvercinlik’teki evinde yapılan aramaların ardından Küçükbükü Mahallesi’nde bululan kuzeni Serhat Ilıcık’a ait malikanede jandarma ve polis ekipleri tarafından arama yapıldı. Ekipler daha sonra Ilıcak ailesine ait “Pelara” adlı teknede ile Kızılburun mevkiinde bulunan Ilıcak’ın kız kardeşine ait evde arama gerçekleştirdi.

Nazlı Ilıcak, yapılan aramalarda her dört adreste de bulunamadı. Didik didik aranan evler ve yatta geniş çaplı inceleme yapıldı.

“İki gündür ulaşamıyorum”

Nazlı Ilıcak’ın arandığı adreslerden biri olan Serhat Ilıcak’a ait makinede polis ekiplerinin gelmesini bekleyen gazeteciler, aracıyla evden ayrılmak üzere olan Serhat Ilıcak ile karşılaştı. Ilıcak, kendisine Nazlı Ilıcak’ı soran gazetecilere; “Telefonu kapalı, 2 gündür bende ulaşamıyorum. Nerede olduğunu bilmiyorum” dedikten sonra hızla bölgeden uzaklaştı.

Serhat Ilıcak’tan birkaç dakika önce malikaneden ayrılan lüks cipte bulunan bir başka kişi ise evin Nazlı Ilıcak’a ait olmadığını, adresin Ilıcak’larla alakasının bulunmadığını ve Nazlı Ilıcak’ın da adreste olmadığını iddia etti.

Şuana kadar dört ayrı adreste arama yapan polis ve jandarma ekipleri, Nazlı Ilıcak’ın yakalanması için Bodrum genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Son Güncelleme: 25.07.2016 20:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.