Netanyahu'dan Suriye operasyonuna destek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esed rejimine karşı düzenlediği operasyona destek geldi.

14 Nisan 2018 Cumartesi 23:03
Netanyahu'dan Suriye operasyonuna destek






KUDÜS (AA) - Başbakan Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın kimyasal silah kullanımına karşı durma kararını desteklediklerini belirtti.

ABD Esed rejimini vurdu ABD, İngiltere ve Fransa'dan Esed rejimine ortak saldırı'Suriye'deki kimyasal saldırılar cevapsız bırakılamazdı' Türkiye'den Suriye operasyonuna yönelik ilk açıklama ABD Genelkurmay Başkanı Dunford: Suriye'ye ilk dalga saldırı sona erdiSuriye'ye saldırı Amerikan medyasında geniş yer buldu ABD'nin Esed rejimine saldırısına Rusya'dan tepki 'AB, müttefiklerin, yani haklının yanında yer alacaktır' NATO, Suriye'yi görüşmek için olağanüstü toplanacakPutin'den operasyona tepki: Rusya en sert şekliyle kınamaktadır'Saldırıda İncirlik Üssü kullanılmadı'Fransa'dan Suriye'nin geleceğine dair üç öncelikBMGK Rusya'nın talebiyle acil toplanıyorLübnan, Cezayir, Ürdün ve Kuveyt'ten Suriye operasyonu açıklaması NATO üyelerinden ABD'ye destek Pentagon’dan 'Suriye saldırısı' açıklamasıRusya Dışişleri Bakanlığından Suriye açıklaması 'Suriye rejimi tekrar kimyasal silah kullanırsa ABD vurmaya hazır'

Esed rejimine yönelik operasyona işaret eden Netanyahu, "ABD'nin aldığı ve İngiltere ile Fransa'nın desteklediği karar, bu ülkelerin kimyasal silahla mücadele taahhüdünün beyanla sınırlı kalmadığını gösteriyor. Beşşar Esed, kitle imha silahlarını ele geçirme ve kullanma konusundaki sorumsuz çabaları, uluslararası hukuka saygısızlığı ve İran güçlerinin Suriye'de üs kurmasına izin vermesi nedeniyle Suriye'yi tehlikeye attığını bilmeli." ifadelerini kullandı.

Netanyahu, Başkan Trump'ın kimyasal silah kullanımı ve yaygınlaştırılmasına karşı durma kararına İsrail'in tam destek verdiğini bir yıl önce açıkça belirttiğini hatırlatarak, bu konuda Başkan Trump'ın kararlılığında ve İsrail'in desteğinde bir değişme yaşanmadığını vurguladı.

Muhabir: Mustafa Deveci



Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.