NUSAYBİN'DE BDP'DEN 'LİSELERDE ÖRGÜTLENME' KONFERANSI

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde DBP Gençlik Meclisi öncülüğünde lise öğrencilerinin katıldığı, 'Liseliler örgütleniyor özgür yaşamı inşa ediyor' adlı konferans düzenlendi. Nusaybin'de DBP Gençlik Meclisi öncülüğünde, düzenlenen...

20 Aralık 2014 Cumartesi 16:06
NUSAYBİN'DE BDP'DEN 'LİSELERDE ÖRGÜTLENME' KONFERANSI






MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde DBP Gençlik Meclisi öncülüğünde lise öğrencilerinin katıldığı, 'Liseliler örgütleniyor özgür yaşamı inşa ediyor' adlı konferans düzenlendi.
Nusaybin'de DBP Gençlik Meclisi öncülüğünde, düzenlenen konferans Mitanni Kültür Merkezi'nde yapıldı. Konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Kök ile partililer ve liseliler katılırken, salona Abdullah Öcalan ile ölen PKK ve YPG'lilerin fotoğrafları ile örgütlerin flamaları asıldı. Ölenler için saygı duruşu yapılan konferansta Abdullah Öcalan'ın gençlere yönelik konuşmalarının yer aldığı sinevizyon gösterisi yapıldı.
DBP Gençlik Meclisi üyesi Gule Yaray, IŞİD'in saldırdığı Kobani'de gençlerin çok ağır bedeller ödeyerek, ölümüne bir direniş sergilediklerini ifade ederek, "Kürt gençliği fedailiğini bir kez daha kanıtlayarak herkese göstermeyi de bilmiştir. DAİŞ'e karşı savaşacak ve kazanacak tek güç ise PKK hareketi ve Kürdistan halkıdır" dedi.
Gençlik Meclisi üyesi Veli Demir de 68 kuşağının lise ve dershaneler üzerinden örgütlendiğini belirterek, "Eğer örgütlü olsaydık Kürdistan'ın neresinde olursa olsun katledilen ve haksızlığa uğrayan halkımız için ayağa kalkardık. Bunun için yaşadığımız ülkede örgütlenmek yemek ve sudan daha önce geliyor bizim için" dedi.
Konferansta daha sonra lise öğrencileri de konuştu, ardından farklı liselerde eğitim alan öğrencilerden ilçe meclisinin seçimi yapıldı.


FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.