Öldürülen Suriyeli kadın hakkındaki yoruma hapis istemi

Sakarya'da 10 aylık bebeğiyle birlikte öldürülen Suriyeli kadınla ilgili sosyal medyadaki bir paylaşıma yorum yapan B.Y hakkında, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

01 Aralık 2017 Cuma 16:18
Öldürülen Suriyeli kadın hakkındaki yoruma hapis istemi






İSTANBUL (AA) - Sakarya'da 10 aylık bebeğiyle birlikte öldürülen Suriyeli kadınla ilgili sosyal medyadaki bir paylaşıma yorum yapan şüpheli B.Y hakkında, 5 yıl kadar hapis istendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, bir kullanıcının Instagram'da "Sakarya'da tecavüze uğrayan Suriyeli kadın oğlu ile birlikte başları ezilerek öldürüldü" şeklindeki bir haber paylaştığı, B.Y'nin de bu paylaşımın altına yorumda bulunduğu kaydedildi.

İddianamede, B.Y'nin daha önce işlenmiş bir suçu alenen övdüğü ve ülkelerindeki iç savaş nedeniyle halen Türkiye'de sığınmacı konumunda bulunan Suriyeliler aleyhine kin ve düşmanlığı alenen tahrik ettiği belirtilerek, şüphelinin, "suçu ve suçluyu övme" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Muhabir: Hanife Sevinç

Son Güncelleme: 01.12.2017 13:37
Anahtar Kelimeler:
TürkiyeSuriyeli Kadın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.