Omran Holding, Türkiye pazarında büyüme kararı aldı

- Türkiye pazarında büyüme kararı alan Omran Holding, İstanbul'daki ilk konut projesini inşa ediyor - Omran İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salehi: - "Altyapı, üstyapı, enerji, madencilik projelerindeki başarılı işlere imza atan Omran Holding, 2010 yılında bünyesindeki diğer şirketlerle beraber holdingleşerek halihazırda devam eden projelerinin yanı sıra pek çok ülkede 110'un üzerinde projeyi tamamlayarak teslim etti. Şimdi de Türkiye'de projeler inşa etmek üzere faaliyetlere başladık"

10 Nisan 2018 Salı 12:43
Omran Holding, Türkiye pazarında büyüme kararı aldı






İSTANBUL (AA) - Türkiye pazarında büyüme kararı alan Omran Holding, İstanbul'daki ilk konut projesini inşa ediyor.

Omran Holding'in, Türkiye pazarında büyüme kararı doğrultusunda Çengelköy'de hayata geçirdiği ilk büyük konut projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Omran İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmad Salehi, Türkiye ekonomisine güvenerek ülkede yatırım kararı aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Farklı ülkelerde inşaat, enerji gibi pek çok alanda faaliyetleri bulunan Omran Holding olarak Türkiye pazarında da büyüme kararı aldık. Omran Holding, mühendislik ve danışmanlık hizmeti vermek amacıyla 2004 yılında Afganistan'da kuruldu. Altyapı, üst yapı, enerji, madencilik projelerindeki başarılı işlere imza atan şirket, 2010 yılında bünyesindeki diğer şirketlerle beraber holdingleşerek halihazırda devam eden projelerinin yanı sıra pek çok ülkede 110'un üzerinde projeyi tamamlayarak teslim etti. Şimdi de Türkiye'de projeler inşa etmek üzere faaliyetlere başladık."



- "Kasr-ı" markasıyla yeni projeler inşa edecek


Omran İnşaat Genel Müdürü Ergin Bayram da Türkiye'de büyüme kararı alan holdingin, inşaat faaliyetlerini yürütmek amacıyla bünyesine kattığı Omran İnşaat'ın, kentsel dönüşüm ve lüks konut üretimi üzerine yoğunlaşmak üzere 2014 yılında Türkiye'de faaliyete başladığını ifade etti.

Omran İnşaat'ın gerçekleştirdiği yüksek ihracat ile Türkiye'de imal edilen malzemelerin dünyada hak ettiği değeri bulmasına yardımcı olmaya devam ettiğini aktaran Bayram, "Bundan sonra bölgede bu sene başlayacağımız başka projelerimiz de olacak. Lüks yaşam alanları inşa edeceğiz ve projelerimizde Kasr-ı markasıyla büyüyeceğiz. Kasr-ı Âlâ, lüks ve konforlu bir yaşam sunan çok özellikli bir proje olarak hayata geçiyor. Bu proje yüksek prim potansiyeliyle de yatırımcıların dikkatini çekiyor. Diğer projelerimizi de aynı konseptte lüks yaşam alanları olarak inşa edeceğiz." diye konuştu.

Bayram, Boğaziçi bölgesinde konut projelerine yöneldiklerinin altını çizerek, hafriyat çalışmaları başlayan Kasr-ı Âlâ projesinin yüzde 85'inin yeşil alan olarak planlandığını vurguladı.


- "700 milyon TL değerinde yatırım"


Omran Holding Satış ve Pazarlama Müdürü Salih Yeşilyurt, Kasr-ı Âlâ'nın az katlı butik bir proje olarak inşa edildiğini belirterek, üç projenin toplam yatırım bedelinin 700 milyon TL, ilk proje olan Kasr-ı Âlâ'nın yatırım bedelinin ise 200 milyon TL olduğunu söyledi.

Yeşilyurt, aile yaşamına uygun olarak planlanan ve 75 dairenin bulunduğu ilk projenin 6 bin metrekare alan üzerinde inşa edildiğini dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"5 blokta 2+1, 3+1, 4+1 ve çatı ile bahçe dublekslerden oluşan ve daire büyüklükleri ise 80 metrekare ile 300 metrekare arasında değişen projemizi lansmana özel yüzde 15 indirimle satışa sunuyoruz. Dairelerin metrekare fiyatları 12 bin 500 TL'den, daire fiyatları ise 1 milyon TL'den başlıyor. Müşterilerin ödeme planlarına göre şirket bünyesinde vadelendirme yapıyoruz."

Yeşilyurt, 3 proje ile toplamda 550 daire sayısına ulaşacaklarını kaydetti.


- Site içerisine araç girişi olmayacak


Edinilen bilgiye göre, proje geliştirmesi Bekataş Yapı AŞ tarafından yapılan ve Omran İnşaat tarafından inşa edilecek olan lüks konut projesi Kasr-ı Âlâ'nın 2019 yılı ağustos ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Çengelköy’ün dokusunda yer alan eğimli çatı, geniş saçaklı Türk mimarisinin günümüze bir yansıması olarak tasarlanan proje, çağdaş mimari ile harmanlanarak bir kasır, bir konak olarak sunuluyor.

Çeşitli sosyal imkanları, spor alanları ve geniş peyzajı ile örnek bir proje olarak hayat bulan Kasr-ı Âlâ, kafeler, 2 adet kapalı yüzme havuzu, sauna-SPA, çocuk oyun parkları, kapalı çocuk oyun alanı, gezi alanları, kapalı otopark, 7/24 güvenlik, gibi hizmet ve imkanları bünyesinde barındırıyor.

Boğaz manzarasına sahip projenin yüzde 85'i yeşil alana ayrıldı ve site içerisine araç girişi olmayacak şekilde planlandı.

Lokasyon ve ulaşım olanaklarıyla da dikkati çeken Kasr-ı Âlâ, sahile 1 kilometre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne 2,5 kilometre, FSM Köprüsü'ne 8 kilometre, Marmaray'a 5 kilometre, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 32 kilometre, Atatürk Havalimanı'na 27,5 kilometre ve Boğaziçi Kandilli Rasathanesi'ne 1,5 kilometre mesafede bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
Kasr-ı ÂlâOmran Holding
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.